Autorităţile locale au trimis la ministerul de resort un proiect pentru transformarea localităţii în cea mai nouă atracţie estivală a României.
După ce au deschis, nu într-un mod tocmai fericit, uşa construcţiilor noi în zona de litoral (multe dintre vilele ridicate neîncadrându-se deloc arhitectonic), autorităţile locale năvodărene s-au gândit că ar fi bine să treacă şi la turismul de calitate.
Aşa că, în ultima perioadă, edilii au adoptat şi o hotărâre prin care zona de sud a oraşului, aflată pe ţărmul Mării Negre, va fi declarată staţiune de interes naţional. Hotărârea are la bază, conform declaraţiei primarului oraşului, Nicolae Matei, un studiu comandat la Institutul Naţional de Cercetare în Turism, documentaţia avizată de aleşii năvodăreni fiind depusă acum, spre avizare, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Despre sorţii de izbândă, edilul-şef spune că depind de foarte mulţi factori, inclusiv de conjunctura economică internaţională. „Oraşul nostru îndeplineşte criteriile necesare pentru a deveni staţiune turistică de interes naţional.
Depinde de evoluţia atât a economiei naţionale, depinde de abilitatea oraşului Năvodari de a depune şi implementa proiecte în turism, depinde de modul în care ştim să atragem investitorii în turism”, a declarat Nicolae Matei. Cât despre timpul necesar ca fosta staţiune a copilăriei să se transforme într-o Antalie autohtonă, edilul-şef din nordul litoralului s-a ferit să avanseze un termen. Matei nu s-a arătat foarte optimist, declarând că „trebuie să avem inclusiv o conjunctură favorabilă internaţională. Ca Năvodariul să ajungă staţiune veritabilă, să concureze staţiunile din zona de sud a litoralului românesc şi staţiunea Mamaia, sunt necesari 15-20 de ani favorabili Năvodariului”. Aşa că, până atunci, autorităţile locale continuă investiţiile: şosele care se sfârşesc în mare, multe statui şi evenimente artistice pe toată durata sezonului estival.