19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialNave de peste un miliard de dolari la Daewoo Mangalia

Nave de peste un miliard de dolari la Daewoo Mangalia

De la inceputul anului 2007, Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI) a semnat contracte de peste 1,05 miliarde de dolari cu trei dintre cei mai importanti armatori din industria navala mondiala.
Primul contract a fost semnat in data de 23 ianuarie cu armatorul german Hamburg Sued pentru sase portcontainere de 6.300 TEU. Aceste unitati, care vor fi fabricate la Mangalia, vor fi cele mai mari portcontainere construite in Bazinul Marii Negre.
Urmatorul contract a fost semnat in data de 29 martie cu armatorul grec Anangel Maritime Services Inc. pentru patru vrachiere de 180.000 tdw. De asemenea, aceste patru vrachiere vor fi cele mai mari construite la Bazinul Marii Negre. La doar doua saptamani, s-a semnat un alt contract cu o alta companie greceasca, in data de 18 aprilie, pentru alte doua vrachiere. Proprietara celor doua nave de 180.000 tdw este compania Tsokos Shipping & Trading SA, un nume binecunoscut in industria navala mondiala. Astfel, pentru primele patru luni ale anului 2007 Daewoo Mangalia Heavy Industries a atins suma de 1,05 miliarde miliarde dolari din contractele semnate, valoare-record la nivelul industriei navale romanesti. In plus, ca urmare a acestor contracte, DMHI construieste nave pentru cei mai puternici armatori din industria navala mondiala. Termenul de livrare a acestor proiecte noi este anul 2010.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă