20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialNATO vrea 2.000 de militari suplimentari în Afganistan

NATO vrea 2.000 de militari suplimentari în Afganistan

Alianţa Nord-Atlantică vrea ca în următoarele săptămâni să fie trimişi până la 2.000 de militari suplimentari, inclusiv americani, în Afganistan, la propunerea generalul David Petraeus, relatează CNN, citat de NewsIn.

Petraeus nu a comentat informaţiile, dar un oficial american şi un altul din NATO le-au confirmat. Potrivit sursei NATO, dintre cei 2.000 de militari suplimentari, 750 ar urma să se ocupe de antrenarea forţelor afgane.

Un alt oficial din Alianţă a declarat pentru CNN că „este foarte probabil” ca majoritatea soldaţilor să fie americani, în condiţiile în care unele state membre NATO sunt ambivalente din punct de vedere politic faţă de război. În plus, practic numai forţele americane au echipamente avansate pentru a contracara minele.

În luna mai, secretarul american al apărării, Robert Gates, a trimis temporar 850 de soldaţi, care să se ocupe de antrenarea armatei afgane.

Autorităţile militare NATO urmează să se întâlnească în următoarele zile pentru a încerca să obţină noi angajamente din partea ţărilor membre. Alianţa ar vrea ca această chestiune să fie rezolvată înainte de summitul din noiembrie, de la Lisabona, când comandanţii SUA şi NATO urmează să discute despre evoluţia războiului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă