25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialNastase: E necesara o analiza serioasa a modului in care s-a ajuns...

Nastase: E necesara o analiza serioasa a modului in care s-a ajuns aici, inclusiv in PSD

Presedintele Consiliul National al PSD, Adrian Nastase, afirma, intr-o postase pe blogul sau, ca este dezamagit si revoltat, deoarece si-ar fi dorit alt rezultat al alegerilor prezidentiale, sustinand insa ca este nevoie de "o analiza serioasa a modului in care s-a ajuns aici, inclusiv in PSD", potrivit Mediafax.

"Da, sunt dezamagit. Da, sunt revoltat. Da, as fi vrut un cu totul alt rezultat. PSD contesta aceste alegeri si sustin acest demers. Dar, dincolo de el, trebuie sa incepem sa strangem datele pentru o analiza serioasa a modului in care s-a ajuns aici. Inclusiv in PSD", declara Adrian Nastase.

El adauga ca Romania se afla la finalul unui ciclu electoral dificil, cu bune si cu rele.

De asemenea, Nastase apreciaza ca rezultatul alegerilor prezidentiale, ca si in urma cu cinci ani, este foarte echilibrat.

"La fel s-a intamplat si la alegerile parlamentare de anul trecut. In pofida semnalelor repetate ale electoratului, unii oameni politici refuza sa le vada, sa le inteleaga si sa le ia in considerare", mai scrie Adrian Nastase.

Presedintele CN al PSD sustine ca mesajul pe care electoratul il transmite constant este nevoia din partea clasei politice a unui comportament consensual.

"Modul de a fi al romanilor nu este unul de tip majoritarist, bazat pe conflict si excludere. Prin votul sau, electoratul ne obliga la dialog, la cooperare, la consens. De altfel, si Constitutia noastra este construita dupa o logica consensuala – atunci cand «presedintele-jucator» a actionat intr-o alta logica au aparut blocajele. Si ele vor continua, daca nu se revine la dialog", considera Nastase.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă