21.4 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialNaşii lui Hajduk

Naşii lui Hajduk

Dacă cei de la Hajduk Split au o echipă de care se tem în Croaţia şi în faţa căreia s-au înclinat de mai multe ori, ei bine, aceea e Dinamo. Dar nu Bucureşti, ci Zagreb.

Dinamo nu şi-a dorit un adversar de calibrul lui Hajduk Split în turul III preliminar al Ligii Europa, dar asta a primit la tragerea la sorţi. Aşa că, azi, „câinii” conduşi de Ioan Andone dau piept cu vicecampioana Croaţiei în manşa- tur a preliminariilor celei de-a doua competiţii europene a cluburilor. 

Ando nu exclude egalul

Ioan Andone consideră că e foarte important ca echipa sa să nu primească gol. „Calificarea se va juca în două manşe şi aici e foarte important să nu primim gol. Avem şi doi indisponibili, Moţi şi Marius Niculae, suspendaţi, dar sper ca înlocuitorii lor să-i suplinească. Hajduk e o echipă bună, dar nu de neînvins, avem şansa noastră. Sunt interesanţi ca echipă şi au un antrenor foarte riguros, care se bazează foarte mult pe pregătirea fizică. Frică de ce să ne fie? Nu are de ce, trebuie să remediem problemele din meciul cu Astra. Un rezultat egal fără gol e interesant. Sper să fim susţinuţi de suporteri mai numeroşi decât în meciul cu Bălţi, avem nevoie de ei”, a comentat Andone. Şi Cătălin Munteanu speră ca echipa sa să obţină o victorie fără a primi vreun gol. „Hajduk e o echipă bună, dar eu sper să creştem în joc şi să continuăm seria bună a meciurilor oficiale. Sper ca suporterii să ne ajute să obţinem o victorie fără gol primit, care ar fi foarte importantă. Trebuie să facem ce ne cere nea Ando, până acum am arătat ca o echipă şi o concentrare maximă poate duce la un rezultat bun.”

Vin interzişii

În urma meciului cu Birkirkara din 2008 şi a partidei cu Zilina din 2009, suporterii croaţi au avut interdicţie la jocurile din deplasare în cupele europene, ridicată între timp de UEFA. Ieri, în avionul cu care a ajuns echipa la Bucureşti s-au aflat doar 30 de fani ai lui Hajduk, dar Stipe Lekici, secretarul clubului suporterilor echipei croate, a declarat presei din ţara sa că aproximativ o mie de fani croaţi ar putea asista la meciul de la Bucureşti.

În schimb, autorităţile române spun că la meci va asista un număr mai mic de fani croaţi. „Vor fi aproximativ 400 de suporteri croaţi. E destul de dificil, pentru că există destule probleme cu suporterii din Torcida Split. Din partea Jandarmeriei vor fi aproximativ 500 de oameni. La şedinţa tehnică vor participa şi doi ofiţeri de securitate din partea clubului croat”, a declarat, ieri, Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei. Dinamo va întâlni echipa Hajduk Split, joi, pe teren propriu, de la ora 21.00, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa. Returul va avea loc în data de 5 august, de la ora 21.30, la Split. 

Tot azi, de la ora 19.00, FC Timişoara va juca în Finlanda manşa-tur a dublei cu Myllykosken Pallo-47, tot în turul III preliminar al Ligii Europa. Returul, pe Bega, joia viitoare, de la ora 20.30.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Marcel Ciolacu ironic la întrebarea dacă împarte același bazin electoral cu Mircea Geoană: Nu l-am găsit acolo

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, consideră că o eventuală candidatură a fostului secretar general al NATO, Mircea Geoană la funcţia de...

Film românesc, premiat la Festivalul Internațional de la Veneția

Filmul "Anul nou care n-a fost", regizat, scris și produs de Bogdan Mureșanu, a câștigat două premii la Festivalul Internațional de la Veneția: Premiul...

Un vagon al unui tren de marfă cu cereale a deraiat la ieșirea din stația Valu lui Traian

Un vagon al unui tren de marfă încărcat cu cereale a deraiat, sâmbătă, la ieşirea din staţia Valu lui Traian. Circulaţia feroviară se desfăşoară...
Ultima oră
Pe aceeași temă