10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialNarcotraficanti in proces la Marsilia

Narcotraficanti in proces la Marsilia

37 de persoane se afla in fata instantei din Marsilia, in sudul Frantei, sub acuzatia de participare la un vast trafic de cocaina intre America de Sud si Camorra, celebra mafie napoletana.
Procurorul Nicolas Bessone a subliniat importanta procesului datorita amplorii traficului – cateva sute de kg de cocaina in anii 2003 si 2004 – si a caracterului international al afacerii. Cei trei capi ai retelei din Franta vor comparea ulterior in fata unor instante speciale din Aix-en-Provence, dar nu impreuna cu cei 37 de acuzati, intre care si un "pocait", aflat sub protectia politiei.
Drogul era cumparat de la cartelurile columbiene apoi tranzitat prin Spania si sudul Frantei inainte de a ajunge la mafia italiana. soferii retineau 30 kg de cocaina la Barcelona, la fiecare transport. Organizatia criminala intentiona importul a 500 kg de cocaina din America de Sud spre portul Marsilia.  Printre inculpatii acestui proces se afla si foste figuri ale lumii interlope marsilieze, si anume doi fosti bosi din "French connection", organizatie a crimei organizate specializata in tranzitul heroinei spre Statele Unite in anii ‘70. Este vorba despre Andre Bousquet, chimistul organizatiei, condamnat la 16 ani de inchisoare in 1984 in Italia la Palermo si la 18 ani de detentie in 1983 la Aix-en-Provence, si de William Perrin, 75 de ani, condamnat in 1992 la 18 ani de inchisoare pentru trafic de droguri.
Capetele de acuzare pentru cei 37 sunt "import, achizitie, detentie, transport, oferta si vanzare de stupefiante" si de "asociere de tip mafiot", riscand 10 ani de inchisoare sau 20 in caz de recidiva.
Justitia italiana a arestat 100 de persoane in aceasta afacere si un proces va avea loc ulterior. Procesul de la Marsilia va avea un caracter inedit datorita prezentei "pocaitului" pe banca acuzatilor. Acesta, un irakian care a recunoscut ca a mers de 30 de ori sa preia drogul de la Barcelona pentru a-l transporta in Italia, va beneficia de o puternica protectie din partea politiei la audieri.

Cele mai citite

Rusia dă vina pe SUA pentru situaţia explozivă din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează "eşecul total" al politicii americane în regiune şi "neputinţa" Washingtonului de a preveni...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Ce promisiuni face Marcel Ciolacu pentru cota TVA în 2025

Marcel Ciolacu afirmă că nu va modifica cotele TVA din prezent, după alegeri. Și taxa pe valoare adăugată la alimente va rămâne tot la...
Ultima oră
Pe aceeași temă