22.5 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialNancy Reagan, fostă Prima Doamnă a Americii, a murit la 94 de...

Nancy Reagan, fostă Prima Doamnă a Americii, a murit la 94 de ani

Fosta Primă Doamnă a SUA Nancy Reagan, una dintre cele mai influente soţii de preşedinţi americani din istoria ţării, a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 94 de ani, în reşedinţa ei din Los Angeles, informează agenţiile internaţionale de presă citând un anunţ al Fundaţiei Reagan, trasnmite Agerpres

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama şi soţia sa, prima-doamnă Michelle Obama, au transmis condoleanţe după moartea lui Nancy Reagan duminică la 94 de ani, declarând că ea “a redefinit rolul” primei-doamne, aducând omagiu acţiunii sale caritative, în special în legătură cu boala Alzheimer, notează Reuters şi AFP. 

“Nancy Reagan a scris odată că nimic nu te poate pregăti să trăieşti la Casa Albă”, au declarat soţii Obama într-un comunicat comun duminică după vestea morţii lui Reagan în California. “Avea dreptate, desigur. Dar… am fost norocoşi să beneficiem de exemplul ei de mândrie şi de sfatul ei cald şi generos”, adaugă soţii Obama. 
    
“Fosta noastră primă-doamnă a redefinit aici rolul său la timpul ei. Mai târziu, după despărţirea de preşedintele Reagan, ea a devenit o voce în numele a milioane de familii ce înfruntă realitatea dureroasă a Alzheimer şi a luat un nou rol, de avocat, în numele tratamentelor şi promisiunii de a îmbunătăţi şi salva vieţi”. 
    
“Oferim sincere condoleanţe copiiilor lor, Patti, Ron şi Michael, şi nepoţilor lor. Şi îi rămânem recunoscători lui Nancy Reagan pentru îndrumările ei şi rugăciunile noastre o însoţesc acum pentru ca ea şi iubitul ei soţ să fie din nou împreună”, adaugă comunicatul.

Fostă actriţă, ea s-a căsătorit în 1952 cu Ronald Reagan, care a devenit apoi, între 1981 şi 1989, cel de-al 40-lea preşedinte al SUA. Nancy Reagan a murit din cauza unor probleme cardiace şi va fi înmormântată lângă soţul ei, la Reagan Presidential Library din Simi Valley, în statul California. 

Republicanul Ronald Reagan şi-a încheiat mandatul cu un nivel crescut de popularitate, a anunţat în 1994 că suferă de Alzheimer şi a murit la 5 iunie 2004, la 93 de ani.

Cele mai citite

Exigență în ipocrizia învățământului superior românesc

Suntem din nou la coada Uniunii Europene, în ceea ce privește educația populației, după cum relevă ultimele date publicate de Eurostat, dar acest lucru,...

Un bărbat cu permisul suspendat a intrat într-o audiere online la instanță în timp ce conducea

Un judecător din Michigan a rămas surprins când un bărbat care a fost acuzat că a condus cu permisul suspendat a apelat la o...

Cartea lui Ciucă ar fi fost scrisă cu inteligența sa artificială, pe care i-au creionat-o liberalii

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți se întreabă cum a izbutit președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, să-și scrie cartea într-un timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă