18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialMutu loveşte din nou!

Mutu loveşte din nou!

La sfârşitul săptămânii trecute, Adrian Mutu a bătut un barman italian şi riscă un nou, proces greu la capătul căruia ar putea să ajungă la închisoare.

Incidentul a avut loc într‑un local din centrul Florenţei, săptămâna trecută, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Potrivit declaraţiei patronului barului, între Mutu şi angajatul său a existat o altercaţie, iar jucătorul l-a lovit pe angajat cu pumnul, spărgându-i nasul şi lovindu-l cu piciorul când acesta era deja la pământ. După cele întâm-plate, Mutu s-a urcat în ma-şina sa şi a plecat, nemaiaflându-se la locul incidentului în momentul în care a ajuns Poliţia. Potrivit mass-media din Italia, tânărul bătut a fost externat din spitalul Santa Maria Nouva la câteva ore după incident, iar diagnosticul pus de me-dici a fost „traumă contuzivă cranio-facială cu multiple esco-ria-ţii, contuzii la torace şi abdomen şi o fractură de piramidă nazală”. Se pare că bărbatul lovit de român va avea nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale. Potrivit agenţiei Ansa, chelnerul de 28 de ani este din Kosovo şi a prezentat ieri o plângere împotriva lui Adrian Mutu.

Supărare mare la club

Preşedintele clubului AC Fiorentina, Andrea Della Valle, a declarat că atacantului Adrian Mutu nu i s-a întâmplat pentru prima dată să fie implicat într‑un incident şi a precizat că acest caz este grav, informează presa italiană. „L-am văzut pe Mutu în această dimineaţă, dar este mai bine să nu spun ceea ce mi-a zis el. Este o chestiune gravă, aşteptăm să vedem ce se va întâmpla în plan judiciar, iar apoi vom lua, dacă va fi necesar, măsuri serioase. Ştim multe, dar nu totul, trebuie să aşteptăm ca să înţelegem totul, iar apoi, de luni, vom analiza la rece. Să treacă măcar 24 de ore. Nu este prima dată când se întâmplă astfel de lucruri cu Mutu, este ceva grav”, a spus Della Valle pentru SkySport24.

Era aşteptat să revină în teren

Culmea este că incidentul a avut loc cu numai o săptămână înainte să i se încheie suspendarea pe motiv că a fost depistat pozitiv cu sibutramină la începutul acestui an. Mai exact, atacantul Fiorentinei, care a efectuat şi câte două antrenamente pe zi în ultima perioadă, era aşteptat să intre în teren în partida pe care echipa sa, Fiorentina, o va susţine în Catania, contra formaţiei gazdă, pe 31 octombrie. Antrenorul Carlo Mazzone declarase într‑un interviu acordat site-ului tuttomercatoweb că singurul lucru care îi lipseşte Fiorentinei în acest moment este atacantul Adrian Mutu. „Ne lipseşte Mutu, care nu e puţin lucru. Aş vrea să văd echipa Inter fără Eto‘o, un jucător determinant. Şi absenţa lui Jovetici este importantă, pentru că jocul e decis de jucători importanţi.”

Avocatul lui Mutu, optimist

Potrivit violanews.com, avocatul Claudio Pasqualin a declarat că probabil Mutu va ajunge în justiţie pentru acest caz. „Cel mai probabil, la finalul anchetei va exista o trimitere în justiţie şi un proces împotriva lui Mutu. Apoi, va exista riscul unei condamnări la câteva luni de închisoare, deşi în cazul unei condamnări la mai puţin de şase luni se poate solicita comutarea pedepsei în una pecuniară. Încălcarea regulamentului intern al Fiorentinei de către Mutu poate ajuta clubul în situaţia deschiderii unei noi proceduri la Curtea de Arbitraj în cazul solicitării unei reduceri a salariului lui Mutu. Cred că Della Valle va fi mai întâi prudent, apoi va analiza situaţia din punct de vedere financiar: nu are nici un sens să îl arunci şi să-l abandonezi, poate este mai bine pentru club să încerce din nou să îl recupereze pe Mutu”, a afirmat Pasqualin.

Românul este recidivist

Adrian Mutu a mai fost implicat într-un incident la Florenţa, în aprilie, de acea dată alături de soţia sa Consuelo, în timp ce se întoarceau acasă după o noapte petrecută la „Cavalli Club” din Florenţa, alături de doi prieteni. Mutu şi soţia sa ar fi părăsit localul din Florenţa în jurul orei 02.00 şi s-au îndreptat către maşinile ce erau parcate în Piazza del Carmine, moment în care au fost abordaţi de doi necunoscuţi, care i-au făcut avansuri soţiei atacantului român. În acel moment, ar fi intervenit Mutu, Buti şi Gruosi, pentru a-i îndepărta pe cei doi necunoscuţi, dar aceştia l-au lovit cu palma pe Buti şi cu pumnul pe Gruosi. Ulterior, presa italiană a anunţat că jucătorul ar fi acţionat în legitimă apărare. De asemenea, în 2006, Mutu a fost acuzat că ar fi lovit un angajat al unui restaurant din Constanţa, incident care ar fi avut loc în camera fotbalistului. Adrian Mutu a negat acuzaţiile bărbatului respectiv.

În baza articolului 582 din Codul Penal italian, Mutu ar putea risca între trei luni şi trei ani de închisoare. Depinde de perioada de spitalizare a victimei agresiunii şi de faptul că leziunile cauzate

de Mutu, chiar dacă sunt minore, implică o perioadă de refacere de peste 20 de zile.

Cele mai citite

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă