19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMutilarea legilor justitiei, validata de CC a PSD

Mutilarea legilor justitiei, validata de CC a PSD

Curtea Constitutionala a decis, ieri, ca prin reanalizarea articolelor din legile justitiei „Parlamentul a inlaturat din lege unele texte neconstitutionale si a modificat alte texte declarate neconstitutionale, punandu-le astfel de acord cu decizia Curtii”. CC a PSD a raspuns in acest fel sesizarii presedintelui Romaniei privind modul in care Parlamentul Romaniei, reunit in sesiunea extraordinara din data de 13 iulie 2005, a analizat articolele respinse de Curtea Constitutionala prin Decizia nr. 373/2005.
Nici de aceasta data judecatorii PSD nu s-au sfiit sa apere dreptul sfant la eternizare a magistratilor pensionari. „Curtea Constitutionala constata ca art. 82 din Legea nr. 303/2004, privind statutul magistratilor, in noua sa forma, este constitutional, in sensul ca „sintagma varsta de pensionare prevazuta in lege” se refera la o viitoare reglementare juridica”, se afirma in comunicatul elaborat dupa sedinta de ieri. In plus, „magistratii aflati in functie la data publicarii Deciziei Curtii Constitutionale nr. 373/2005 pot fi mentinuti in activitate”. Deci, adio concurs!
In aceste conditii, legea privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei se trimite spre promulgare presedintelui Romaniei.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă