9.4 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialMureș: Peste 29.000 de metri cubi de lemn, cumpărat la negru

Mureș: Peste 29.000 de metri cubi de lemn, cumpărat la negru

Polițiștii din Mureș au descoperit că peste 29.000 de metri cubi de lemn a fost tranzacționată fără documente legale, de o firmă din Reghin. Valoarea mărfii depășește suma de 2,6 milioane de lei, informează Mediafax.

Lucrătorii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice și Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu specialişti de la Comisariatul de Regim Silvic şi Cinegetic Braşov, au descins la o firmă de prelucrare a lemnului din Reghin, unde au descoperit nereguli privind materialul lemnos deținut, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Poliția Județeană Mureș.

”În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în perioada mai – octombrie 2013, societatea comercială ar fi achiziţionat 29.817 de metri cubi de material lemnos, fără documente legale de provenienţă”, se arată în comunicat.

Lemnul, a cărui valoare de piață a fost stabilită la 2.608.208 lei, nu a mai fost găsit în depozite, astfel că polițiștii au dispus confiscarea acestei sume.

Totodată, firma a fost sancționată contravenţional cu 25.000 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul silvic.

Cele mai citite

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Președintele Iohannis participă la reuniunea de la Paris pentru sprijinul acordat Ucrainei

Președintele Iohannis participă, la Paris, la reuniunea organizată de președintele Macron pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei. "Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 26 februarie...
Ultima oră
Pe aceeași temă