19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMureș: Peste 29.000 de metri cubi de lemn, cumpărat la negru

Mureș: Peste 29.000 de metri cubi de lemn, cumpărat la negru

Polițiștii din Mureș au descoperit că peste 29.000 de metri cubi de lemn a fost tranzacționată fără documente legale, de o firmă din Reghin. Valoarea mărfii depășește suma de 2,6 milioane de lei, informează Mediafax.

Lucrătorii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice și Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu specialişti de la Comisariatul de Regim Silvic şi Cinegetic Braşov, au descins la o firmă de prelucrare a lemnului din Reghin, unde au descoperit nereguli privind materialul lemnos deținut, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Poliția Județeană Mureș.

”În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în perioada mai – octombrie 2013, societatea comercială ar fi achiziţionat 29.817 de metri cubi de material lemnos, fără documente legale de provenienţă”, se arată în comunicat.

Lemnul, a cărui valoare de piață a fost stabilită la 2.608.208 lei, nu a mai fost găsit în depozite, astfel că polițiștii au dispus confiscarea acestei sume.

Totodată, firma a fost sancționată contravenţional cu 25.000 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul silvic.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă