21.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialMuncitori din Bangladesh, in Vrancea

Muncitori din Bangladesh, in Vrancea

Din luna septembrie a acestui an la cea mai mare fabrica de confectii din sudul Moldovei – Euroconf SA – vor sosi 125 de muncitori din Bangladesh. Din luna octombrie alti 100 de muncitori din aceasta tara se vor alatura compatriotilor lor.

Primii 125 de muncitori din bangladesh vor avea contract pentru o perioada de trei ani  si vor fi platiti cu 300 de euro pe luna plus bonuri de masa, cazare si transport gratuite.
"Este singurul mod prin care putem compensa deficitul de personal pe care Euroconf il are la ora actuala. Cei din Bangladesh au contract pe 3 ani, nu vor avea contact cu muncitorii nostri, iar la camin au intrare separata. Insa vor fi nevoiti sa invete romaneste", ne-a precizat liderul de sindicat Toader Arcalean. Acesta a adaugat ca fabrica are nevoie de inca 800 de muncitori, din cauza numeroaselor comenzi primite, inclusiv de peste granita. Incercarea patronatului de a aduce muncitori din mediul rural nu a avut succes, astfel ca numarul confectionerilor este mult sub necesar, aceasta si din cauza remuneratiei, care se afla in general la nivelul salariului minim pe economie. "Oamenii nu se mai angajeaza in confectii, desi noi inca mai avem sporul de vechime pe care nu stiu cat o sa-l mai putem mentine. Acum ne chinuim sa obtinem marirea valorii bonurilor de masa de la 7,41 lei la 7,88 lei. Daca asiaticii vor avea salarii mai mari ca ale noastre, romanii vor trece la greve si actiuni de protest", ne-a mai spus liderul de sindicat Toader Arcalean.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă