20.9 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialMS: Doi dintre bebelușii internați la Spitalul Marie Curie vor fi externați

MS: Doi dintre bebelușii internați la Spitalul Marie Curie vor fi externați

Doi dintre cei trei bebeluși care mai sunt internați la Spitalul Clinic de Urgență „Marie Curie” vor fi externați, în cursul zilei de vineri, informează Ministerul Sănătății.

Astfel, la Secția de Nefrologie mai rămâne internat un singur copil, a cărui stare de sănătate este „favorabilă”, astfel că nu va mai fi supus procedurilor de dializă peritoneală.

Medicii specialiști au mai anunțat că, pentru toți cei 11 copii tratați în secția de nefrologie a unității sanitare bucureștene faza acută a afecțiunilor s-a încheiat, însă ei vor rămâne în supraveghere de la distanță.

Totodată, în spitalele din Argeș mai sunt internați 38 de copii care prezintă scaune diareice mai sunt internați, iar un alt bebeluș a fost transferat în Capitală, după ce a fost diagnosticat cu enterocolită, informează reprezentanții Prefecturii Argeș.

Citește și:  38 de bebeluși, internați în continuare la spitalele din Argeș. Alt copil a fost transferat la București

Ministerul Sănătății recomandă aplicarea de măsuri de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

Cele mai citite

Ludovic Orban: Lui Ciucă îi e frică de Iohannis că nu a reușit să-i asigure un loc de muncă la final de mandat

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban afirmă că, dacă PSD ar fi susţinut legea care să îi permită lui Klaus Iohannis să candideze la...

Ciolacu laudă autoritățile statului implicate în captura record de cocaină din portul Constanța

Salut efortul susținut, vigilența și cooperarea instituțiilor statului prin care a fost împiedicată tranzitarea prin Portul Constanța a unei cantități-record de cocaină, ascunsă într-un...

Bogdan Andone este noul antrenor al lui FC Argeș!

FC Argeș a anunțat oficial numirea lui Bogdan Andone în funcția de antrenor principal al echipei. Bogdan Andone a fost prezentat ca noul antrenor al...
Ultima oră
Pe aceeași temă