19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMotorina mai ieftina pentru agricultorii constanteni

Motorina mai ieftina pentru agricultorii constanteni

» Toti producatorii agricoli vor beneficia de subventionarea motorinei cu un leu/litru, indiferent daca sunt persoane fizice sau juridice.

» Adeverintele se depun pana la data de 15 octombrie.

Purtatorul de cuvant al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Constanta, Stere Economu, a declarat ca, pentru infiintarea culturilor agricole, hotararea de Guvern nr. 277 din 12 martie 2008 stipuleaza sprijinirea financiara a agricultorilor prin subventionarea motorinei cu un leu/litru. Legea prevede ca toti producatorii agricoli pot beneficia de aceasta reducere de pret la motorina, indiferent daca sunt persoane fizice sau juridice. Beneficiarul trebuie sa depuna cererea pentru obtinerea subventiei la primaria pe raza careia este inregistrat terenul agricol.

 

Cererea fermierului trebuie sa fie insotita de un dosar care sa cuprinda documente justificative privind dovada dreptului de utilizare a terenului, precum si o adeverinta potrivit careia terenul este inscris in registrul agricol. De asemenea, acesta trebuie sa do-vedeasca, printr-un certificat fiscal, ca nu are obligatii fiscale, respectiv ca a achitat impozitul pentru teren. Dupa avizarea cererilor, aceste solicitari ajung la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Constanta, de unde fermierul poate ridica adeverinta pe baza careia poate achizitiona motorina la un pret redus. Fermierii pot achizitiona motorina la pret redus cu aceste adeverinte, furnizorii urmand sa depuna deconturile la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. Data-limita pentru depunerea cererilor este 15 octombrie. In prezent, repezentantii directiei inca mai efectueaza deconturi furnizorilor de combustibili care le-au livrat motorina fermierilor.

» 7.734 de cereri in primavara
Potrivit legislatiei, se acorda cantitatea de 39 de litri/  hectar la persoane fizice, juridice, asociatii familiale sau alte forme asociative de proprietate. Din aceasta cantitate, 21 de litri sunt distribuiti pentru arat, 11,4 litri pentru discuit, 5 litri pentru semanat si 1,6 litri pentru erbicidat sau fertilizat. In campania de primavara, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala a eliberat fermierilor 7.734 adeverinte privind subventia la motorina utilizata pentru lucrarile de infiintare a culturilor agricole. Suprafata aferenta pentru care s-au eliberat aceste adeverinte a fost de 75.897 hectare, iar cantitatea de combustibil de circa 2,25 milioane litri. In total, valorea sprijinului financiar acordat in baza adeverintelor pentru campania de primavara a fost de 2.259.983 lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă