13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialMotocicliştii au militat astăzi pentru un trafic rutier mai sigur

Motocicliştii au militat astăzi pentru un trafic rutier mai sigur

Sute de motociclişti din România, Ungaria şi Austria au participat, astăzi, la un marş pe DN 7, pe traseul Pecica-Arad şi retur, organizat sub sloganul „Alege viaţa!”, militând pentru un trafic rutier mai sigur, potrivit NewsIn.

Campania este dedicată diminuării riscului de implicare în accidente a motocicliştilor şi conştientizarea lor asupra efectelor negative ale vitezei excesive. De asemenea, prin această acţiune motocicliştii încearcă să le atragă atenţia şoferilor că trebuie să fie atenţi în trafic şi la cei pe motociclete, care au aceleaşi drepturi ca şi cei care circulă cu autovehiculele.

Participanţii la marşul organizat astăzi au spus că, pentru ei, circulaţia cu motocicletele pe drumurile din România este „o aventură”, din cauza pericolelor la care sunt expuşi.

„A circula cu motocicletele pe drumurile din România înseamnă a face sport extrem. În România, motocicliştii nu sunt respectaţi în trafic, şoferii nu sunt atenţi, nu sunt obişnuiţi cu motociclişti în trafic. Nu au cultura de a circula în trafic. Dacă au maşini, ei cred că numai ei sunt pe drumuri. Noi, motocicliştii, îi respectăm pe şoferi, în principiu, dar ei nu ne prea respectă pe noi”, a susţinut unul dintre motociclişti.

Motocicliştii au spus că au organizat acest marş pentru ca şoferii să conştientizeze că şi cei care circulă cu motocicletele au aceleaşi drepturi ca şi cei care circulă cu autovehiculele. „Vrem să ştie că existăm şi noi, chiar dacă avem numai două roţi”, a afirmat un alt motociclist. A fi motociclist în România înseamnă, în primul rând, pericol, a spus un alt participat la marş. „Nu te observă conducătorii auto. Drumurile sunt o altă problemă, mai ales în unele judeţe din ţară. Cel mai rău şi periculos drum este Arad – Oradea – Satu Mare, asta o spun şi şoferii şi motocicliştii. Am participat la acest marş pentru a atrage atenţia conducătorilor auto că suntem şi noi în trafic şi avem aceleaşi drepturi ca şi ei”, a mai spus motociclistul.

Marşul motocicliştilor a fost organizat în cadrul Festivalului Motorock, care se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână la Pecica.

Cele mai citite

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...

Septembrie, a treia cea mai slabă lună din 2024 pe segmentul de acțiuni, cu tranzacții de 1,2 miliarde lei

Bursa de Valori București a încheiat luna septembrie cu una dintre cele mai slabe performanțe ale anului, tranzacțiile pe segmentul de acțiuni totalizând 1,2...

Străzi și locuințe din Constanța, afectate de inundații în urma unei ploi torențiale

În județul Constanța, marți dimineață, o ploaie torențială a provocat inundații care au afectat mai multe locuințe și străzi. Autoritățile au emis două mesaje...
Ultima oră
Pe aceeași temă