9.3 C
București
luni, 19 februarie 2024
AcasăSpecialMotivul SURPRINZĂTOR pentru care mulţi români REFUZĂ să călătorească cu avionul

Motivul SURPRINZĂTOR pentru care mulţi români REFUZĂ să călătorească cu avionul

Jumătate dintre fumătorii români evită călătoriile cu avionul deoarece nu pot să fumeze în incinta aeroportului sau în interiorul aeronavei, arată un studiu pan-european publicat cu ocazia Zilei Internaţionale Anti-Fumat.

Cea mai mare parte a fumătorilor care au participat la sondaj au declarat că fumează între 10 – 20 de ţigări pe zi. Ei susţin că întâmpină dificultăţi în a rezista impulsului de a fuma atunci când savurează ceai sau cafea sau când socializează cu alţi oameni, de aceea călătoria cu avionul şi aşteptarea în aeroport poate fi un adevărat chin pentru ei.

Specialiştii le oferă fumătorilor câteva sfaturi simple pentru un zbor plăcut fără ţigări:

1. Încearcaţi să vă plimbaţi pe culoar pentru a vă distrage atenţia de la dorinţa de a fuma, dar şi pentru a face puţină mişcare.

2. Beţi apă cu înghiţituri mici pentru a avea tot timpul o activitate, dar şi pentru a facilita purificarea organismului.

3. Respiraţi profund pentru a rezista tentaţiei de a fuma, dar şi pentru a evita durerile de urechi care apar uneori în timpul zborului cu avionul.

Fumătorii români sunt conştienţi că acest viciu le afectează sănătatea, performanţele sportive şi viaţa socială, dar cu toate acestea, doar 12 la sută au încercat să renunţe la ţigări.

În acest context, câteva organizaţii europene şi româneşti au împărţit, luni, pasagerilor din Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Bucureşti pliante cu informaţii pentru a motiva fumătorii să renunţe la acest viciu.

Top articole sănătate din luna iulie:

2013/07/17//309201-mure.jpg

 

Top zece alimente NEGRE care previn BOLILE

 

2013/07/16//309006-308844-mixbabyleaf.jpg

5 alimente surprinzătoare pentru oase rezistente

 

2013/07/16//309010-306897-dinte-shutterstock.jpg

 Cine poate să apeleze la implant dentar

 

2013/07/16//309008-306900-sport-shutterstock.jpg

   Cinci trucuri care să te motiveze să faci mişcare

 

 

 

 
Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Ciolacu, negocieeri cu sindicaliștii din Ambulanța

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale "Ambulanţa" se vor prezenta, =n această după-amiază, la Palatul Victoria, la consultări cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, urmând ca în cadrul...

USR propune ca strada pe care se află Ambasada Rusiei să fie numită Aleksei Navalnîi

USR Bucureşti va propune o hotărâre de Consiliu General prin care strada Tuberozelor din Sectorul 1, pe care se află secţia consulară a Ambasadei...

Moda de la Londra înfurie guvernul elen

Săptămâna modei de la Londra a reușit să înfurie Grecia. După ce un designer și-a pus modelele să treacă în fața celebrei frize...
Ultima oră
Pe aceeași temă