10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialMotivul INCREDIBIL pentru care un rus a a fost condamnat la 27...

Motivul INCREDIBIL pentru care un rus a a fost condamnat la 27 de luni de închisoare

Un tânăr rus a fost condamnat la doi ani ș trei luni de închisoare de o instanță din Rusia, după ce a pictat vârful unui zgârie-nori din Moscova în culorile Ucrainei, relatează Agerpres

Vladimir Podrezov, în vârstă de 20 de ani, a ascultat în tăcere pronunțarea verdictului în spatele grilajului care îl despărțea de sala de audiere unde era judecat pentru ”vandalism cu incitare la ură” de tribunalul Taganski din Moscova.

Tânărul făcea parte dintr-un grup de ”cățărători” care au escaladat unul dintre celebrii zgârie-nori staliniști din centrul capitalei ruse, în dimineața de 20 august 2014.

Ajunși în vârful edificiului, situat în fața Kremlinului, ei au pictat în albastru imensa stea amplasată acolo și au făcut să fluture un drapel ucrainean, în timp ce relațiile între Moscova și Kiev sunt foarte tensionate pe fondul războiului în estul Ucrainei. 

Podrezov a fost condamnat în pofida faptului că ”Mustang” — pseudonim sub care se ascunde un ucrainean celebru pentru fotografiile pe care le face suspendat cu o mână de vârful edificiilor înalte — a revendicat acțiunea.

Din Ucraina, unde trăiește, el a afirmat că este singurul responsabil în acest caz și a difuzat o înregistrare video a sa și a acrobațiilor sale în vârful imobilului stalinist.

”Nu i-am văzut pe acești ruși pe acoperiș și nu-i cunosc”, susține el, adăugând că ”un val de sentimente patriotice” l-a determinat să picteze din nou steaua, într-un moment în care conflictul între soldați ucraineni și combatanți separatiști proruși își dublează intensitatea.

Justiția rusă a estimat că Vladimir Podrezov este vinovat de complicitate pentru că l-a ajutat pe ”Mustang” cumpărând vopseaua și conducându-l până în vârful imobilului.

Judecătorii ”ar fi trebuit să-l elibereze, este deja un an de când el se află după gratii”, a estimat unul dintre simpatizanții săi, Ivan Hlopov.

În schimb, tribunalul a achitat patru parașutiști acuzați că ar fi participat la acțiunea de pe vârful clădirii, dar care au afirmat că au nimerit în acel loc în același moment din întâmplare

Cele mai citite

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă