19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMos Nicolae se imparte intre sapte targuri de cadouri

Mos Nicolae se imparte intre sapte targuri de cadouri

» Anul acesta, Mos Nicolae isi imparte cadourile la sapte targuri bucurestene. In sacul Mosului au fost ingramadite obiecte handmade, produse traditionale, decoratiuni- fantezie sau cadouri "destepte".

Aleile parcului Cismigiu vor fi animate de personaje de basm intr-un decor conceput de scenograful Dragos Buhagiar, pentru a reda spiritul sarbatorilor de iarna. Mos Nicolae  aduce pe ritmuri gospel, magicieni, opera pentru copii si un targ cu 35 de casute, de la care se pot cumpara suveniruri si cadouri.
Debutul evenimentului are loc in aceasta seara la ora 18.30 si are drept cap de afis un concert al grupului american de gospel, Raise Choir, care a pregatit un recital alaturi de Brad Vee Johnson & Paula Seling, acompaniati de Andrei Tudor Band. Duminica atmosfera va fi incinsa de Taraful de la Curtea Domneasca, Vasile seicaru si Directia 5.
Colindatori, trupe de teatru, coruri laice si religioase, precum si cantareti de muzica usoara vor incerca sa introduca bucurestenii in atmosfera sarbatorlor de iarna pana pe 23 decembrie.

Produse traditionale
Targul cu acces liber tinut anual la Sala Dalles poate fi vizitat pana in Ajunul Craciunului, intre orele 10.00 si 20.00. Oferta este variata, de la dulciuri, decoratiuni si jucarii, pana la bijuterii. Varietatea targurilor bucurestene este completata de cristalele si pietrele semipretioase care se gasesc pana duminica la Muzeul de Geologie, iar Muzeul Taranului Roman vine cu oferta obisnuita de obiecte mestesugite de olari, lingurari, cusatorese sau iconari. De aici se pot cumpara cadouri traditionale linguri, vin, miere, placinte, masti, stergare, zurgalai, marame, cosuri de nuiele, fluiere si nu numai.

Cadouri alese la Sala Palatului
Festivalul darurilor de Craciun se deschide astazi la Sala Palatului si va aduce creatii ale artistilor plastici – de la figurine de poveste la ornamente de brad sau chiar bijuterii – alaturi de bunatati culinare- cozonaci si turta dulce, ori jucarii si carti pentru cei mici.

Obiecte realizate manual si cadouri "destepte"
Libraria Carturesti deschide, incepand de astazi, Micul Targ de Cadouri Destepte: carte, muzica, ceai, dichis, iar Targul ILoveHandmade, deschis la Muzeul Municipiului Bucuresti isi asteapta vizitatorii de astazi si pana duminica, sa-si aleaga un cadou realizat manual.
Vizitatorii pot gasi cercei si margele lucrate din lut, lemn sau pasta fimo, accesorii din matase si tul, brose fantezie, gentute, rame foto accesorizate, dar si articole de imbracaminte lucrate in casa. Nelipsite vor fi decoratiunile si podoabele de Craciun.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă