20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMos Nicolae a impartit cadouri copiilor

Mos Nicolae a impartit cadouri copiilor

Traditia Bisericii spune ca Sfantul Nicolae s-a nascut intr-o familie bogata in Parara (Asia Minor). La moartea parintilor sai, Nicolae a devenit preot si s-a lepadat de toata averea sa, pe care a daruit-o saracilor si a plecat in pelerinaj in Palestina si Egipt. Dintre multele legende care il au ca erou, cea mai cunoscuta este cea a fiicelor unui om bogat care isi pierduse averea. Sfantul Nicolae a intrat, intr-o noapte, in casa lor si le-a aruncat pe fereastra trei saci plini cu bani de aur pentru ca fetele sale sa aiba zestre.

Pentru ca este considerat si ocrotitorul copiilor, Sfantul Nicolae a intrat in traditie ca cel ce le aduce cadouri, rasplatindu-i pentru ca au fost ascultatori de-a lungul anului. Si pentru ca micutii din localitatea constanteana Cumpana au ascultat de parinti si educatori, Mos Nicolae a avut foarte mare grija de ei. Asadar, Primaria si Consiliul Local Cumpana l-au chemat pe Mos Nicolae sa se minuneze si sa rasplateasca realizarile celor mici. Reprezentantul Mosului a fost viceprimarul localitatii, Constantin Balan, care le-a adus celor mici cadourile. „Ca in fiecare an, de Sfantul Nicolae, Primaria si Consiliul Local Cumpana au oferit copiilor de la gradinita dulciuri, sucuri si fructe. Am pregatit pentru ei peste 600 de pachete pe care le-a trimis Mos Nicolae in cursul serii. Dar, pentru ca cei mici nu se aflau la scoala, m-a rugat pe mine sa le aduc”, a declarat viceprimarul Constantin Balan. Surpriza a fost facuta celor 320 de copii la Gradinita nr. 1 si Gradinita „Sfanta Maria” precum si celor aproape 40 de copilasi care provin din familiile cu posibilitati financiare scazute.

Bucurie mare

„Copiii s-au bucurat foarte mult si nu se asteptau ca Mosul sa treaca si pe la gradinita. Este rasplata faptului ca au fost cuminti si ascultatori”, a mai precizat viceprimarul localitatii Cumpana. Danut, in varsta de patru ani, spune ca Mos Nicolae a venit la el de doua ori – o data acasa si inca o data la gradinita. „Inseamna ca am fost foarte cuminte. Mosul a venit noaptea, pe geam, si a intrat in hol. Dimineata am gasit in ghetute o masinuta cu telecomanda si acum mi-a adus dulciuri”, a spus copilul. Preventiv, insa, Mosul le-a lasat pe holul Gradinitei nr. 1 si o nuielusa care sa le reaminteasca micutilor ca trebuie sa fie la fel de cuminti si ascultatori si anul viitor. Cei mai cuminti dintre copiii de la Gradinita „Sfanta Maria” din Cumpana au primit, pe langa dulciuri, si o nuielusa legata cu fundita rosie care inseamna ca, pe parcursul acestui an, nu au facut nicio boacana si au fost extraordinar de ascultatori. „Pe langa pachetele cu dulciuri oferite de autoritatile locale, copilasii au primit cadouri si din partea parintilor. Gradinita noastra a mai „beneficiat” de cadouri din partea Primariei si Consiliului Local Cumpana, astfel ca vom avea in dotare o masina de spalat noua, mobilier si vesela pentru cantina si bucatarie precum si 50 de scaunele noi, adaptate varstei copiilor”, a declarat directorul Gradinitei „Sfanta Maria”, Mihaela Dinculescu. Tot ieri, de Mos Nicolae, patru micuti cu varste pana intr-un an, au fost botezati. Nasii au fost reprezentanti ai Clubului Rotary Constanta. Botezul a avut loc la Biserica „Sfanta Parascheva” din Cumpana, doi dintre copilasi fiind abandonati de parintii lor naturali si se afla in ingrijire la asistentele maternale.

Surprize si de Craciun

Manifestarile dedicate sarbatorilor de iarna vor continua in comuna Cumpana. Astfel, pe data de 17 decembrie, se va desfasura cea de-a cincea editie a Festivalului „Dupa datina strabuna”. Ansambluri folclorice vor defila intr-o parada impresionanta a portului popular. Primaria Cumpana doreste ca acest eveniment cultural local sa capete, treptat, un caracter national. Pe data de 22 decembrie, Mos Craciun va sosi mai devreme in localitate si se va opri la casele copiilor si familiilor cu probleme sociale carora le va aduce multe daruri. Pe 27 decembrie, va avea loc Balul Craciunului, actiune la care sunt invitati sa participe toti locuitorii comunei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă