13.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialMortii fac turul judetului Hunedoara

Mortii fac turul judetului Hunedoara

– Cei mai multi morti din judetul Hunedoara sunt plimbati pana la Deva pentru autopsiere.

– Spitalele hunedorene nu sunt dotate cu o morga corespunzatoare sau nu au medici.

– In total, patru medici legisti ai Serviciului Judetean de Medicina Legala Hunedoara fac autopsii
medicii legisti de la serviciul Judetean de Medicina Legala (SJML) Hunedoara trebuie sa se ocupe de toate persoanele decedate din judet, in cazul in care este nevoie de efectuarea unei autopsii. In unele cazuri cadavrele sunt aduse in municipiul Deva, unde se afla sediul serviciului, iar in altele legistii se deplaseaza in zona respectiva, in functie de necesitati.
SJML dispune de doar doua masini pentru transportul decedatilor in vederea efectuarii autopsiei, din zonele in care nu exista morga sau aceasta este nefunctionala.

"La spitalele din Hateg, Orastie, Brad si Zam morga nu este corespunzatoare. Nu au apa, iar cea de la Hateg sta sa cada pe noi. Nu putem lucra in acele conditii si toate cadavrele sunt transportate la Deva", a declarat seful  SJML Hunedoara, dr. Dan Marculescu. Acesta spune ca amenajarea salii de morga cade in sarcina institutiilor medicale. Acestea nu dispun, insa, de fonduri suficiente pentru a face demersurile necesare.
"Au alte prioritati si eu ii inteleg. Avem doua masini speciale cu care transportam cadavrele", a mai spus Marculescu. Daca persoanele decedate din cele patru zone mentionate trebuie autopsiate la Deva in lipsa unor sali de morga corespunzatoare, in Valea Jiului situatia se schimba. Aici exista incaperi corespunzatoare, unele noi, cum este cazul Spitalului Municipal Lupeni, dar nu exista medic legist si nici masini speciale.

"In fiecare dimineata, la 7.30, suntem informati daca este vreun caz si mergem prin rotatie. In Valea Jiului este o problema mai speciala, pentru ca aici nu exista masina pentru transportul cadavrelor", a mai spus Dan Marculescu.
seful SJML Hunedoara a precizat ca, de transportul decedatilor care au nevoie de autopsie se ocupa, de regula, politistii. De fapt, nu odata, in Valea Jiului persoanele moarte in conditii violente au fost transportate la spital cu masini de mare tonaj, pentru ca altele speciale nu exista.
SJML Hunedoara are patru medici legisti si patru masini, doua pentru transportul decedatilor care au nevoie de autopsie si doua pentru personalul angajat.

Cele mai citite

George Pușcaș, „dublă” de senzație în victoria lui Bodrumspor din Turcia!

Internaționalul român George Pușcaș (28 de ani) a reușit o „dublă” impresionantă în victoria lui Bodrumspor, scor 3-1, împotriva celor de la Adana Demirspor,...

VIDEO Un adolescent de 18 ani și-a pierdut viața într-un accident rutier

Un adolescent în vârstă de 18 ani și-a pierdut viața, după ce mașina pe care o conducea a intrat cu viteză într-un parapet de...

Germania anticipează stagnare economică în 2024, conform noilor previziuni guvernamentale

Guvernul Germaniei se pregătește să revizuiască în scădere previziunile economice pentru 2024, în contextul în care cea mai mare economie a Europei se confruntă...
Ultima oră
Pe aceeași temă