12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialMoodys ar putea modifica la "negativa" perspectiva ratingului daca acordul cu FMI...

Moodys ar putea modifica la “negativa” perspectiva ratingului daca acordul cu FMI nu se reia in T1

Agentia de evaluare Moody's ar putea lua in considerare modificarea perspectivei ratingului Romaniei de la "stabila" la "negativa" daca acordul cu FMI si Comisia Europeana nu va fi reluat pana la finele primului trimestru din 2010, a declarat pentru Mediafax Kenneth Orchard, analist Moody's.

"Daca programul cu FMI si Uniunea Europeana nu se va relua in primul trimestru al anului viitor, iar lichiditatea Guvernului va ramane sub presiune, am putea lua in considerare modificarea perspectivei ratingului la negativa. Cu toate acestea, scenariul nostru de baza este acela ca Guvernul va reporni acordul cu FMI si UE si alocarea fondurilor se va relua in acest timp", a afirmat Orchard.

Analistul Moody's considera ca, odata finalizate alegerile prezidentiale, un nou guvern poate fi format fara prea multe probleme.

"Bineinteles ca nu se va intampla imediat pentru ca trebuie negociate posturile, dar un nou guvern este pe cale sa reia programul cu FMI. Alegerile anticipate sunt improbabile in contextul actual, dar aceasta varianta nu poate fi respinsa", a spus Orchard.

El spune ca acum Moody's isi indreapta atentia asupra programului Romaniei cu FMI si arata ca reluarea fondurilor din partea institutiei financiare si a Comisiei Europene este necesara pentru a usura presiunea care a fost in ultimul timp pe lichiditatea Guvernului.

La inceputul lunii noiembrie, FMI a amanat eliberarea celei de-a treia transe de 1,5 miliarde de euro pentru Romania pana la momentul in care situatia politica se va clarifica.

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...
Ultima oră
Pe aceeași temă