17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialMonstrul din Loch Ness revine

Monstrul din Loch Ness revine

Recent, o imagine cu silueta monstrului ieşit la suprafaţa lacului Windermere a fost catalogată drept cea mai bună imortalizare a lui „Bownessie”.

Potrivit The Telegraph, poza arată un obiect cu trei cocoaşe ieşind la suprafaţa lacului, imaginea fiind considerată cea mai bună dovadă a existenţei controversate a monstrului din adâncuri. A fost surprinsă de tânărul de 24 de ani Tom Pickles, care se plimba cu caiacul pe lac, vinerea trecută. Bărbatul a afirmat că a văzut un animal cât trei maşini depăşindu-l în viteză. „A fost înspăimântător şi am vâslit spre mal imediat. Prima dată am crezut că este un câine, iar apoi am constatat că era mult mai mare şi se mişca foarte repede.”, a declarat Pickles. Potrivit acestuia, „fiecare cocoaşă unduia”, „pielea era ca a unei foci, dar forma era complet anormală – nu e ca niciun animal pe care l-am mai văzut.”

Se pare că este a opta oară când creatura cocoşată este văzută în ultimii 5 ani. Însoţitoarea lui Pickles, Sarah Harrington, a declarat că „arăta ca un şarpe enorm. L-am văzut doar pentru câteva secunde, dar tot ce am gândit a fost să scap de pe lac.”

Poza realizată de Tom Pickles se potriveşte cu descrierea monstrului făcută de un lector în 2006. Steve Burnip s-a declarat „mulţumit că cineva a reuşit să-i facă o poză bună. Ştiu ce am văzut şi m-a şocat, avea trei cocoaşe şi este foarte stranie asemănarea între poză şi ce am văzut eu acum 5 ani.”

David Farnell, un expert în fotografie interogat de The Telegraph, a spus că „arată ca o poză reală, însă pentru că a fost făcută cu un telefon, imaginea este prea mică pentru a se putea stabili dacă a fost modificată sau nu.”

Scepticii nu pot crede că ceva atât de mare există în lacul Windermere. Dr. Ian Winfield, cadru didactic la Universitatea Lancaster, spune că „este posibil să fie o pisică de mare est-europeană, iar oamenii să aprecieze greşit mărimea, dar nu există niciun peşte atât de mare precum este descris cel care ar trăi în acest lac.” Doctorul spune că se fac analize cu unde sonore în fiecare lună şi nu s-a găsit nimic, niciodată.

Falsuri celebre

Una dintre cele mai cunoscute imagini cu „monstrul” din Loch Ness, a fost făcută în 1933 şi denumită „fotografia chirurgului”. Poza surprindea o creatură ce plutea pe lac, având un gât lung şi un cap mic. Robert Kenneth Wilson, un ginecolog londonez, şi-a asumat fotografia, însă aceasta s-a dovedit un fals după mai bine de 60 de ani, în 1994.

Legenda monstrului din Loch Ness a ajuns în atenţia întregii lumi prin poza din 1933, bucurându-se de atenţie din când în când, după declaraţiile unora sau altora. Se speculează că monstrul ar fi un descendent al pleziozaurilor (reptilă marină carnivoră). Dovezile existenţei montrului sunt insuficiente: fotografii dovedite a fi false, de cele mai multe ori, şi relatări subiective.

Cele mai citite

Lumina speranței în întuneric: Nevăzătorii cer Guvernului să-i privească în ochi

Nevăzătorii sunt revoltați că noua Lege a pensiilor le ia până la 80% din venituri Nevăzătorii protestează împotriva reducerii pensiilor cu până la 80%, cauzată...

Sparta Praga a obținut prima victorie în UEFA Champions League după 21 de ani

După o pauză de peste două decenii, Sparta Praga a înregistrat o victorie răsunătoare în faza principală a UEFA Champions League, câștigând meciul cu...

România, cea mai ridicată inflație din UE pentru a șasea lună consecutiv

Rata anuală a inflației în Uniunea Europeană a scăzut în luna august la 2,4%, de la 2,8% în iulie, conform datelor publicate miercuri de...
Ultima oră
Pe aceeași temă