37 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSpecialMonseniorul Fernando Ocáriz a fost numit, de Papa Francisc, prelatul organizației Opus...

Monseniorul Fernando Ocáriz a fost numit, de Papa Francisc, prelatul organizației Opus Dei

Papa Francisc l-a numit, oficial, pe Fernando Ocáriz, prelat al organizaţiei catolice Opus Dei, acesta devenind astfel cel de-al patrulea lider al controversatei organizaţii, informează Agerpres.

Monseniorul Fernando Ocáriz, numărul doi în Opus Dei începând cu 2014, a fost ales luni seara, la Roma, în urma unui congres electoral al Opus Dei, care a reunit 156 de preoți și laici de sex masculin.

Organizația a fost fondată în 1928 în Spania de către un tânăr preot, Jose Maria Escriva de Balaguer (1902-1975). Prezentă în mai multe țări din Europa, dar și în America de Sud, Opus Dei numără 92.600 de membri (dintre care doar 2.083 preoți) care își practică credința într-o manieră strictă și în mare secret. Peste jumătate dintre membrii Opus Dei (57%) sunt femei.

Noul prelat al Opus Dei s-a născut în 1944 într-o familie spaniolă, exilată la Paris, din cauza războiului civil spaniol. Licențiat în fizică la Universitatea din Barcelona, Ocáriz a obținut licența în teologie la Universitatea Pontificală Lateran în 1969 și doctoratul la Universitatea din Navarra în 1971, an în care a și fost hirotonit.

Ultimul lider al organizației, spaniolul Javier Echevarria, a murit la Roma, la 12 decembrie 2016, în vârstă de 84 de ani.

Cele mai citite

Cele mai comune tipologii de colegi de birou din România

Să stai în prezența unor oameni cu personalități dificile poate fi destul de epuizant. Fie că sunt prieteni, vecini sau membri ai familiei,...

Cele mai comune tipologii de colegi de birou din România

Să stai în prezența unor oameni cu personalități dificile poate fi destul de epuizant. Fie că sunt prieteni, vecini sau membri ai familiei,...

VIDEO. Iohannis spune că va prezenta în CSAT poziția privind candidatura la șefia NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va prezenta mâine, în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), poziţia sa privind candidatura la şefia...
Ultima oră
Pe aceeași temă