20.3 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSpecialMondenii: "Ceea ce se intampla in societate ne face pe noi sa...

Mondenii: “Ceea ce se intampla in societate ne face pe noi sa ramanem «vii»”

"Mondenii" a aparut acum patru ani, un proiect in care patru tineri actori pa­rodi­au personalitatile si satirizau societatea in care traim. Intre timp, componenta "trupei" s-a schimbat, unii au plecat, altii au preluat stafeta, dar chiar si asa, "Mondenii Show" domina in continuare topul celor mai vizionate si indragite emisiuni.

Inventivi, talentati, dar mai ales ne­ie­r­tatori cu cei care umplu paginile ziarelor de scandal, "mondenilor" de la Prima TV nu le-a fost deloc greu sa cucereasca romanii. Am stat de vorba cu Mirela Zeta, Andreea Gramosteanu si Angel Popescu despre culisele acestui produs de succes, despre schimbari, cenzura, succes si statutul de vedeta cu care presa si publicul i-a catalogat.

Cum alegeti personajele?

Andreea Gramosteanu: Sunt mai multe criterii. Primul, cel mai important pentru noi actorii, este cat de mult iti ofera personajul sa-ti faci me­seria. Apoi conteaza si cat de multa expunere a personajului exista in perioada respectiva, precum si faptele pe care le savarseste.

Obligatoriu persoane foarte cunoscute?

Mirela Zeta: Nu neaparat. Ne-am ales si personaje care nu sunt foarte populare, dar "mustoase" din punct de vedere actoricesc. Ne ofereau multe lucruri de jucat, ticuri verbale etc. De exemplu Ma­ri­lena Nitu, ea nu mai este un personaj foarte prezent, a fost la un moment dat, dar care a avut mare succes. Apoi, chiar daca personajele nu sunt ofertante, le facem noi sa fie, asta ne defineste, este nota noastra de umor.

Au fost surprize?

Angel Popescu: Au existat si surprize. Pe langa persoane care au o nota larga de particularitati, din punctul meu de vedere Gigi Becali, exista si persoane la care nu ne-am gandit ca ar putea avea succes, cum ar fi Gica Hagi. Cand l-am jucat prima data, nu credeam ca va avea succes, pentru ca Gica Hagi, fotbalistul, nu ofera o paleta larga de interpretari, cum se intampla in cazul lui Becali. O surpriza a fost si Romeo Fantastik, n-am anticipat si am fost surprinsi de rezultat.

Ce s-a schimbat la "Mondenii"?

A.G.: Nu s-a schimbat nimic, si acum este valabila premisa de la care a plecat proiectul "Mondenii". Acest show si-a propus sa corecteze, cumva, niste lucruri in societate, sa arate prin anumite defecte sau situatii in care ajung anumite perso­naje ca acel drum nu este tocmai bun. Iar ceea ce se intampla acum in societate ne face pe noi sa ramanem "vii", in aten­tie.

La un moment dat s-a vorbit despre cenzura…

M.Z.: Nu ni s-a intamplat ca o persoana sa ceara taierea unei scenete dintr-un episod, din diverse motive, dupa inche­ierea filmarilor. Avem o libertate foarte mare in acest sens, nu putem vorbi des­pre cenzura. Apoi, noi ne-am asumat un lucru cand am intrat in acest proiect: sunt actor si trebuie sa joc niste personaje, dupa anumite texte. Dar exista o cenzura a bunului simt. Asta este singura cen­zura care functioneaza la noi. Este masura noas­tra si eu cred ca avem cat de cat masura.

Sunteti stapani pe propriul produs?

A.P.: Da, suntem stapani pe produsul nostru si nu ma refer numai la noi, ci la intreaga echipa "Mondenii". Dar, in cazul nostru, putem spune ca suntem privilegiati, avem libertate mare de improvizatie.

Cand filmati un episod, cum va dati seama ca nu exagerati?

A.G.: La repetitii, intotdeauna este cineva care ne supravegheaza sa zic asa, cineva care aproba sau dezaproba ceea ce facem, care ne indruma, inainte de a merge sa filmam. Echipa de productie este un criteriu foarte interesant pentru noi. Toti din echipa se aduna palc si ne urmaresc cu atentie si rad si atunci ne dam seama ca suntem pe drumul cel bun. Daca-i amuza ceea ce vad e un semn bun pentru noi.

Sunteti mondeni?

M.Z.: Nu, nu suntem mondeni. Nu ne ajuta cu nimic si in plus noi nu suntem asa. Pentru documentare televizorul este paine, ca sa nu mai vorbesc de ziare ori internet. Din ziare aflam tot, la ce magazine merg, cu cine, la ce ora. Ei stiu tot!

In 2009, ai fost votata cea mai sexy vedeta…

M.Z.: Este magulitor acest premiu si atat. Multumesc si atat. Mai departe imi vad de treaba, vreau sa joc in spectacole,
vreau sa-mi fac meseria.

Te schimba un astfel de statut?

M.Z.: Mie nu mi s-a schimbat viata foarte mult. In afara de faptul ca uneori pe strada vin oameni si-mi spun ca ne plac si ca ne urmaresc la "Mondenii", mie nu mi s-a schimbat viata radical. Nu m-am mutat dintr-o data intr-un palat si nici nu ies pe strada doar cu cagula, nu, nimic de genul acesta. Merg in continuare cu metroul, ma duc la sala, la un restaurant, nu sare nimeni pe mine, nu trage nimeni de mine. Celebritatea asta de care vorbeste toata lumea nu s-a transformat intr-o povara pentru ca sunt un om normal si, in primul rand, publicul a inteles asta.

Toata lumea vorbeste despre "vedetele" de la Mondenii. Cum vedeti aceasta catalogare?

A.G.: Eu nu cred ca exista vedete in Ro­mania. Cel putin nu in televiziune. Iti trebuie un intreg arsenal in spate si o in­­treaga industrie. Iar Romania nu are un sistem bine pus la punct, in tot ce in­seam­na industria filmului, teatrului, showbizului. La noi e o incercare, suntem inca mici, o incercare catre ceea ce vedem in alte tari, unde au trecut niste ani in care s-au perfectionat, unde niste oameni s-au luptat pentru drepturi, unde exista un sistem bine pus la punct. La noi nu! Noi nu ne vedem drept vedete, noi suntem oameni cat se poate de normali, care apar si la televizor. Suntem actori de televiziune care, in acest moment, filmam pentru "Mondenii". Apoi, la noi se mai intampla ceva. Sunt atat de multe persoane care apar la televizor cu titlul de vedeta, incat am ajuns sa intalnim la tot pasul asa-zise vedete. Lucrurile s-au amestecat intr-atat de mult incat nimeni nu mai intelege nimic, totul a devenit o ciorba.

Deci expunerea nu va afecteaza?

A.P.: Stim ca aceasta meserie inseamna si expunere. Si atata timp cat noi constientizam asta, nu o luam ca pe o povara si nici nu avem vreun motiv s-o luam razna.

"Mondenii" a ajuns cel mai de succes comedy show. Trebuie sa fiti atenti la ceva anume pentru a va mentine in top?

M.Z.: Trebuie sa fim atenti doar la munca noastra. Daca ne tinem drumul drept, daca ne vedem de treaba, sa jucam bine, sa ne respectam programul de repetitii, atunci ne vom pastra locul. Daca incepi sa deraiezi, atunci s-au putea sa-l pierzi. Nu suntem aici pentru ca ne-am dorit cu ardoare acest lucru. Nu ocupam acest loc pentru ca ne-am dorit sa ne invidieze lumea, sa castigam cu orice pret, noi ne-am dorit sa facem un produs de calitate, sa fim buni in meserie. Terminasem scoala, fiecare vroia sa profeseze si sa progreseze si asa am ajuns noi aici. Am ajuns aici pentru ca publicul ne-a placut, noi ne-am vazut de treaba si asta facem si in continuare, iar rezultatele se vad.

Unde va putem vedea la teatru?

A.G.: Angel si Mirela joaca la Teatrul de Comedie in "Avarul indragostit". In clubul La Scena eu si Mirela jucam intr-o piesa alaturi de multe colege din facultate, "Un cuplu ciudat". Tot in La Scena eu mai joc intr-o piesa, care se numeste "Absolut love", iar la Teatrul Foarte Mic joc in "Blocaj in trafic", alaturi de un alt coleg pe care-l vedeti la "Mondenii", Florin Lazarescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă