16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialMona Pivniceru a ieşit la cerere din completul de judecată, în cazul...

Mona Pivniceru a ieşit la cerere din completul de judecată, în cazul Voicu

Conducerea instanţei supreme a admis, vineri, cererea de abţinere formulată de judecătoarea Mona Pivniceru, aflată într-o relaţia de prietenie cu familia judecătorului Florin Costiniu, astfel că în locul ei a fost desemnat judecătorul Ionuţ Matei, în procesul privind arestarea lui Cătălin Voicu, informează Mediafax.

Senatorul Cătălin Voicu a fost adus cu ambulanţa, vineri dimineaţa, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde un complet de judecată de nouă judecători urmează să judece contestaţia parlamentarului faţă de arestare sa preventivă, într-un caz de corupţie în care sunt implicaţi şi judecătorii Florin Costiniu şi Cristian Jipa, de la ICCJ.

Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost arestat preventiv, marţi, pentru 30 de zile, de către un judecător, recursul parlamentarului urmând a se soluţiona vineri.

Din completul de judecată, învestit cu soluţionarea recursului lui Voicu, făceau parte judecătorii Anton Pandrea – preşedintele Secţiei penale a ICCJ şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Traian Gherasim (fost procuror general adjunct al României), Victor Cameniţă Paşca, dar şi Mona Pivniceru – preşedinta Asociaţiei Magistraţilor din România, care a înaintat o cerere de abţinere în acest caz.

Cererea Monei Pivniceru – judecător la Secţia civilă a ICCJ- a fost admisă, locul său fiind preluat în complet de către Ionuţ Matei – judecător la Secţia penală.

Cele mai citite

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...

“N-a fost vorba în niciun moment de suicid.” Adrian Mititelu junior, internat la spital

Adrian Mititelu Jr. a avut parte de o perioadă dificilă după meciul dintre FC U Craiova și Dinamo. Implicat intens în activitatea echipei, el...
Ultima oră
Pe aceeași temă