19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialModificari in codul de inregistrare in scopuri de TVA

Modificari in codul de inregistrare in scopuri de TVA

Directia Generala a Finantelor Publice Constanta anunta ca, potrivit ultimelor modificari aduse de Legea nr. 343/2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, codul de inregistrare in scopuri de TVA are prefixul „RO”, conform Standardului International ISO 3166 – alpha 2. Pentru reglementarea procedurii de schimbare a actualului atribut fiscal „R” in prefixul „RO” a fost elaborat Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 901/2006 privind aprobarea procedurii de modificare a codului de inregistrare in scopuri de TVA pentru persoanele juridice inregistrate ca platitori de TVA si a modelului si continutului formularelor „Notificare” si „Certificat de inregistrare in scopuri de TVA”.

Preschimbari din oficiu

Directorul executiv al DGFP Constanta, Vasilica Mihai, spune ca ordinul prevede preschimbarea din oficiu de catre organul fiscal competent a codului de inregistrare ca platitor de TVA in cod de inregistrare in scopuri de TVA, pentru contribuabilii activi, inregistrati in evidenta fiscala la 01.11.2006. Pentru platitorii de TVA care la data de 01.11.2006 sunt inregistrati in evidenta speciala, este prevazuta transmiterea unor notificari prin care le este adus la cunostinta ca inregistrarea ca persoana impozabila in scopuri de TVA se va realiza numai dupa indeplinirea conditiilor de iesire din evidenta speciala. Platitorii de TVA care sunt in evidenta speciala, precum si cei declarati inactivi prin ordin al Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, vor fi scosi din evidenta ca platitori de TVA, din oficiu, de catre organul fiscal, incepand cu 01.01.2007.

In cazul persoanelor juridice

Pentru persoanele juridice care se inregistreaza ca platitori de TVA in perioada 01.11-31.12.2006, se aplica procedura in vigoare la data solicitarii inregistrarii, urmand ca inregistrarea in scopuri de TVA sa se realizeze o data cu inregistrarea ca platitori de TVA, in cazul persoanelor juridice care nu au calitatea de comercianti, sau din oficiu, prin transmiterea certificatului de inregistrare in scopuri de TVA, in cazul comerciantilor.
„Calitatea de persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA nu va mai fi inscrisa pe certificatul de inregistrare eliberat de Registrul Comertului”, a precizat directorul executiv al DGFP Constanta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă