18.1 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialModernizare in Piata Progresul

Modernizare in Piata Progresul

» Lucrarile de modernizare sunt programate sa inceapa cel mai tarziu pe 10 iulie a.c. si sa dureze maximum cinci luni de zile.

» Investitia va afecta aproximativ 40% din suprafata totala a pietei.

Directia de administrare a Pietelor (DAP) Sector 4 organizeaza, astazi, de la ora 12, o licitatie publica deschisa. Documentatiile de participare au fost cumparate de opt societati comerciale, iar amenajarile se vor executa pe baza proiectului intocmit de SC "Pro rep Constructii" SRL. "Lucrarea va afecta aproximativ 40 la suta din suprafata totala a pietei si presupune, in principal, crearea unui numar de 60 de spatii comerciale destinate agentilor economici. Spatiile vor fi incredintate prin licitatie publica deschisa cu strigare. De asemenea, se va executa o parcare ecologica in fata halei de carne si se va pune accent pe modernizarea sistemului de canalizare, a instalatiilor sanitare si a instalatiei electrice aferente acestui tronson. Valoare totala a investitiei se ridica la aproximativ 1.600.000 lei", a declarat primarul Adrian Inimaroiu.
Tot in cursul acestui an va fi pus in functiune un sistem de ventilatie pentru hala de producatori, in valoare de aproximativ 400.000 lei. Piata Progresul a fost modernizata in anul 2004 de catre administratia locala doar in sectorul destinat producatorilor agricoli si agentilor economici ce au ca obiect de activitate comercializarea legumelor si a fructelor. Din acest motiv a aparut necesitatea de a moderniza si igieniza si restul pietei. Primele investitii au fost demarate o data cu infiintarea DAP Sector 4, prin Hotararea Consiliului local nr. 58 /2004. De la 1 ianuarie 2005, prin Serviciul Patrimoniu, Investitii, Urmarire Contracte s-au demarat lucrari de igienizare, modernizare si hidroizolatie tavan pentru hala de carne. Investitia a fost executata in perioada mai-decembrie 2005 si s-a ridicat la suma de 342.810 lei. De asemenea, s-a realizat compartimentarea unor spatii comerciale ce au ca destinatie comertul in conformitate cu art. 7  – (1) a) din HG nr. 348/2004. Lucrarea a fost efectuata in perioada mai-iunie 2005 si a costat 159.826 lei. "Spatiile obtinute au fost inchiriate pe baza derularii unor proceduri de licitatie publica deschisa cu strigare", a mai spus Inimaroiu.
Piata Progresul este zona favorita a producatorilor din Giurgiu si Alexandria, orase situate la mai putin de 100 de kilometri de Bucuresti.

ADMINISTRARE
» NOUA PIETE
Pe raza sectorului 4 exista 9 piete agroalimentare: Sudului, Progresul, Straduintei, Resita, Berceni – Oltenitei, Norilor, Aparatorii Patriei, Covasna si Timpuri Noi. Din cele noua spatii agroalimentare, patru sunt in administrarea DAP, care pune la dispozitia comerciantilor locuri de desfacere pe baza de taxe si tarife stabilite de Consiliul local.

Cele mai citite

Franศ›a, fฤƒrฤƒ Mbappe ศ™i Kante รฎn Liga Naศ›iunilor!

Didier Deschamps a anunศ›at lotul pentru meciurile din Liga Naศ›iunilor, unde absenศ›ele notabile sunt Kylian Mbappe ศ™i N'Golo Kante, doi dintre cei mai importanศ›i...

Viktor Orban avertizeazฤƒ cฤƒ UE se รฎndreaptฤƒ cฤƒtre un „rฤƒzboi rece economic” cu China

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat vineri cฤƒ Uniunea Europeanฤƒ riscฤƒ sฤƒ intre รฎntr-un "rฤƒzboi rece economic" cu China, รฎn contextul pregฤƒtirilor blocului european...

Franศ›a, fฤƒrฤƒ Mbappe ศ™i Kante รฎn Liga Naศ›iunilor!

Didier Deschamps a anunศ›at lotul pentru meciurile din Liga Naศ›iunilor, unde absenศ›ele notabile sunt Kylian Mbappe ศ™i N'Golo Kante, doi dintre cei mai importanศ›i...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ