17.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSpecialModelul Crimeea. RUSIA face exerciții militare pe teritoriul Georgiei, în regiunea separatistă...

Modelul Crimeea. RUSIA face exerciții militare pe teritoriul Georgiei, în regiunea separatistă Abhazia

Rusia a început, marți, un exercițiu militar pe teritoriul Georgiei, în regiunea separatistă Abhazia, informează agenția rusă de propagandă Sputnik.

Georgia este o țară desprinsă din fosta URSS și care aspiră să devină membru al NATO, în timp ce Abhazia, pe țărmul Mării Negre, este o regiune a Georgiei autoproclamată ca stat și a cărei independență este recunoscută doar de șase țări ale lumii – în primul rând de Rusia.

În acest context, Districtul Militar Sudic al Rusiei, care are în responsabilitate zona Mării Negre, a început manevre militare în Abhazia. La exerciții participă 700 de militari ruși cu circa 60 de mijloace de luptă.

Militarii ruși vor executa exerciții de respingere a atacurilor aeriene, manevre ofensive precum și "exerciții de recunoaștere și de sabotaj împotriva inamicului de pe țărmul Mării Negre", a anunțat Districtul Militar Sudic.

Pe de altă parte, potrivit unor informații de la sfârșitul anului 2015, Rusia are detașati permanent în Abhazia circa 4.000 de militari, meniți să garanteze "independența" acestei regiuni.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Carmen Palade, trimisă în judecată pentru devalizarea firmelor lui Dan Adamescu

După 6 ani de anchetă, procurorii au trimis-o în judecată pe Carmen Palade, acuzată că a delapidat zeci de milioane de lei din firmele...

Monica Macovei, condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare! Fostul ministru al Justiției va presta muncă în folosul comunității

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a fost condamnată vineri la şase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă în dosarul...

Descoperă viitorul construcțiilor: Case pe structură metalică

Într-o lume care se mișcă rapid, inovația în construcții ne oferă o soluție elegantă și durabilă: casele pe structură metalică. Aceste minuni ale tehnologiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă