21.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialMobilier şic la: Vila Retro

Mobilier şic la: Vila Retro

Mobilierul șic din alte timpuri de la Retro Boutique și-a găsit casă într-un loc de poveste: Vila Retro. Piese de mobilă cu patină, ceasuri de perete cu aer vechi, rame de poză înflorate şi lămpi cu picior din lemn, toate sălășluiesc acum în frumoasa vilă interbelică de pe strada Constantin Georgian, nr. 5, București. Sosind la Vila Retro, vizitatorul străbate întâi acest mic univers urban, apărut în jurul anilor ’30 ai secolului trecut. Cele două colonade de la intrarea principală, brâul cu motive vegetale sculptate în piatră, parterul înălțat sunt elemente ce dau Vilei un farmec aparte.

Vila Retro oferă șansa celor care vor să pătrundă în lumea retro să vadă expuse produsele disponibile pe RetroBoutique.ro, magazin online lansat în 2011. Produsele ce se regăsesc în magazin sunt selectate din ofertele mai multor furnizori din Europ şi Asia, dar mai ales din România, unde colaborarea s-a stabilit cu fabrici mici sau medii care păstrează meșteșugul lemnului și au o viziune estetică comună cu cea a brandului Retro Boutique. Până în acest moment, magazinul colaborează cu zece furnizori locali de mobilier, draperii, corpuri de iluminat, dar își propune să crească numărul acestora în următoarea perioadă prin extinderea gamei de mobilier şi decorațiuni (o nouă colecție de tapet, de pildă). Retro Boutique oferă garanție de 24 de luni pentru orice produs comericializat..

Aşa cum ne-a relatat Octavian Mănescu, unul dintre cei doi fondatori ai Retro Boutique, cu ocazia “deschiderii” Vilei Retro,   povestea Retro Boutique a pornit din pasiunea celor doi proprietari pentru lucrurile care au o istorie şi pentru… cafea. O veche râșniță din alamă, o tigaie de prăjit boabe de acum un secol, o tavă turcească cu ibric, cești din alamă și lingurițe cu coadă în filigran, toate au fost readuse în ambianţa actuală a Vilei  “ca un memento al punctului de la care am plecat”.

.Conceptul adus de brandul Retro Boutique pe piața din România promovează propria viziune în domeniul amenajărilor interioare și pune laolaltă piese de mobilă, decorațiuni, corpuri de iluminat într-un ansamblu care să aibă coerență și o personalitate aparte. Brandul își propune să recreeze în interioare atmosfera lumii vechi, din care cu toții ne tragem și după care suntem pe bună dreptate nostalgici, pentru a fi în mod egal atât „în trend”, cât și în afara lui. Pentru simplul fapt că notele clasice sunt o constantă a oricărei amenajări reușite, indiferente la trecerea timpului. În acest moment, RetroBoutique.ro are peste 10.000 de clienți și a decis să-și deschidă în acest an un showroom, într-o vilă cu arhitectură neoromânească. Vila Retro a apărut natural într-un un spațiu privilegiat, un colț din vechiul București unde se regăsesc încă vile interbelice cu grădină și străzi liniștite cu tei.

În Vila Retro se regăsesc interesante decoruri eclectic cu elementele clasice şi vintage combinate cu piese contemporate. Fie că ne dăm sau nu seama, la fel ca în modă şi muzică, în amenajările interioare de astăzi se manifestă puternic tendinţe ale unui stil de mult apus. Elementele specifice perioadelor trecute se întorc în forţă în 2016, conferind un aer nostalgic şi un plus de strălucire locuinţelor.

Evenimentul de deschidere al Vilei Retro s-a desfășurat în aceeași notă, decorul având ca  temă „Vilegiatură la țărmul Mediteranei” și fiind completat de un moment muzical specific anilor apuși,  susținut de către interpreta de muzică jazz Irina Sarbu și pianistul Puiu Pascu.

În cadrul evenimentului, invitații au putut admira camerele vilei amenajate cu mobilă din gamele clasice Retro Boutique: Odette, Incanto, Stillo. Cea din urmă este cel mai recent proiect al Retro Boutique, ce duce mai departe ideea de personalizare pe care o promovează brandul. Colecția de mobilier tapițat Stillo reuneşte piese finisate și tapițate după gustul clientului: scaune, banchete, taburete, fotolii. Mai departe, comode elegante, vitrine şi birouri, scaune şi fotolii italieneşti, dar și stofe pentru perdele și draperii într-o frenezie de culori sunt reunite sub acoperișul Retro Boutique. 

Mansarda Vilei Retro este un spațiu deschis, fără compartimentări, unde pot fi admirate masivele grinzi din lemn de la 1930, proaspăt restaurate. Pentru amenajarea mansardei a fost folosit mobilier scandinav și industrial vintage. Tema decorului o reprezintă călătoriile, aici putând fi găsite reproduceri de hărți, machete de avioane, ba chiar şi un ou de struț din îndepărtata Africă!.

Showroom-ul poate fi vizitat de luni până vineri, între orele 9 și 17, iar sâmbăta între orele 10 și 15.

 

Cele mai citite

„Cu ce, Doamne, să mă îmbrac?!…”, această întrebare uzuală este titlul spectacolului ce se va juca pe scena Teatrului Național din București pe 22...

Descoperă secretul energiei și bunei dispoziții într-o experiență terapeutică și unică in piesa de teatru "Cu ce, Doamne, să mă îmbrac?!..." Știai că teatrul nu...

40 de grame de heroină introdusă în România. DIICOT a prins în flagrant unul dintre inculpați

La data de 12 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au emis un...

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă