19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMoaştele Sfântului Andrei au ajuns la Cluj

Moaştele Sfântului Andrei au ajuns la Cluj

O biserică din cartierul clujean Făget este primul lăcaş de cult din România care a primit moaşte ale Sfântului Apostul Andrei.

Ele au fost instalate în masa altarului, confecţionată din granit, cu prilejul ceremoniei de sfinţire a lăcaşului de cult, oficiată de episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu. Sfântul Apostul Andrei ar fi predicat pe teritoriul României, potrivit tradiţiei bisericeşti, iar activitatea sa ar fi avut loc pe teritoriul Dobrogei.

La ceremonie au participat vicarul general al Episcopiei, monseniorul Mihai Todea, precum şi alţi preoţi, inclusiv circa 1.000 de credincioşi. Biserica a primit hramul Înălţării Sfintei Cruci.

Una dintre cele mai frumoase biserici din Ardeal

Moaştele Sfântului Apostol Andrei au fost aduse de la Vatican. „Moaştele au fost puse pentru veşnicie în altarul bisericii ridicate prin strădania preotului Remus Tegzeşiu”, au spus credincioşii. Părintele Remus Tegzeşiu a adus în biserica din Făget şi o relicvă din lemnul Sfintei Cruci, pe care a fost răstignit Mântuitorul Isus Christos.

Biserica din Făget este una dintre cele mai frumoase din Transilvania. Iconostasul este sculptat din lemn de tei şi aminteşte de cel din biserica mănăstirii greco-catolice Nicula, folosită în prezent de ortodocşi. De asemenea, coloanele din faţa bisericii sunt acoperite, unele dintre ele, sau vor fi acoperite în curând, celelalte, cu mozaicuri bizantine realizate din piatră de Murano.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă