5.9 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialMitt Romney promite anularea proiectului de reformă a sistemului medical din SUA

Mitt Romney promite anularea proiectului de reformă a sistemului medical din SUA

Candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite, Mitt Romney, a reiterat joi că, dacă va deveni preşedinte, va anula reforma sănătăţii iniţiată de Administraţia Barack Obama, relatează Mediafax.

“Ceea ce Curtea Supremă nu a făcut astăzi eu voi face în prima zi de mandat de preşedinte al Statelor Unite”, a promis Romney.

Curtea Supremă de Justiţie din Statele Unite a validat joi proiectul de reformă a sistemului medical propus de Administraţia Barack Obama.

Curtea a stabilit că obligativitatea ca fiecare cetăţean să aibă asigurare de sănătate, o măsură controversată, este constituţională, dat fiind că este vorba de o simplă taxă.

Decizia este o victorie pentru Administraţia democrată de la Washington, cu doar câteva luni înainte de scrutinul prezidenţial în care Barack Obama va încerca să obţină al doilea mandat.

Cele mai citite

Polițiștii au reținut un tânăr drogat care și-a ucis mama. Se va cere arestarea preventivă

Polițiștii au reținut pe termen de 24 de ore un tânăr care și-a ucis mama, la momentul crimei fiind aparent fiind în stare de...

Constrângeri și schimbări în 2024

Conform celui mai recent studiu Coface, sectoarele construcții și imobiliare se confruntă cu provocări semnificative în 2024, o combinație de probleme legate de...

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă