10.3 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSpecialMitropolitul Bartolomeu: "Terorismul este Diavolul insusi"

Mitropolitul Bartolomeu: „Terorismul este Diavolul insusi”

» Mitropolitul ortodox din Cluj, Bartolomeu Anania, a condamnat vehement, in mesajul sau de Craciun, terorismul

Mesajul de Craciun al mitropolitului ortodox al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, Inalt Prea Sfintia Sa, Bartolomeu, este unul mai putin obisnuit. Inaltul ierarh clujean a condamnat vehement terorismul, pe care l-a comparat cu Satana.
IPS Bartolomeu a amintit ca primul mesaj pe care ingerii l-au adus oamenilor la Nasterea Mantuitorului a fost cel de pace.
"E vorba, in fapt, de relatia dintre popoare. Ele sunt cele ce provoaca neastamparul istoriei prin foamea de putere si setea de dominatie, prin lacomie, prin orgoliul si iresponsabilitatea conducatorilor, prin neodihna de cuget a celor ce cred ca neamurile nu-si pot afirma identitatea decat batandu-se intre ele. Indemnul ingerilor este la pacea universala", spune mitropolitul clujean.
Tot mitropolitul clujean a afirmat ca, de fapt, samanta raului a pornit chiar din razvratirea ingerilor. "Lucifier a cazut, dar coada lui sfredeleste si azi prin toate cotloanele pamantului, trezeste ura si urneste razboaie. si totusi, chiar razboaiele au niste norme de conduita si anumite limite de combativitate, cum ar fi apararea populatiei civile prin interzicerea armelor chimice, bacteriologice sau nucleare. In ultimul timp insa a aparut un razboi care neaga orice fel de norme: terorismul. Daca razboiul de agresivitate e opera diavolului, terorismul – agresiv prin definitie – e diavolul insusi. Prin el traim vremea unor deschideri apocaliptice, iar indemnul ceresc la pace se cere mai treaz ca oricand", considera inaltul prelat ortodox.
IPS Bartolomeu a facut si un apel la toleranta religioasa. "Al doilea mesaj al ingerilor: …«intre oameni bunavoire!» se refera la relatia dintre persoane sau grupuri sociale. Bunavoirea nu este altceva decat ingaduinta, deschidere catre celalalt, credinta ca identitatea ta ca persoana sau grup se defineste prin a celuilalt, ca ai in tine destula putere sa-ti pastrezi intacta credinta religioasa fara sa o dispretuiesti pe a altora", mai afirma inaltul ierarh.

Cele mai citite

O angajată a unei case de amanet a reușit să sustragă aproape 1 milion de lei

O angajată a unei case de amanet din Deva este cercetată pentru delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce a reușit...

Inaugurare parc fotovoltaic de 50 MW cu baterii de stocare

Un nou parc fotovoltaic cu o putere instalată de peste 50 MW în panouri fotovoltaice, plus 20MWh stocare în baterii, a fost inaugurat. La...

Israelul cere noi evacuări din sudul Beirutului pentru a ataca doar grupul Hezbollah

Armata israeliană le-a cerut marţi seara locuitorilor din cartiere aflate în suburbiile sudice ale Beirutului să evacueze casele înainte de noi atacuri care vizează...
Ultima oră
Pe aceeași temă