25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMititelu: Sandu şi Dragomir nu vor mai fi în funcţii, zece ani...

Mititelu: Sandu şi Dragomir nu vor mai fi în funcţii, zece ani de închisoare îi aşteaptă

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, luni, că preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi şeful LPF, Dumitru Dragomir, vor fi suspendaţi din funcţii, în urma trimiterii lor în judecată, în dosarul excluderii clubului oltean, potrivit Mediafax.

„Suma de 15 milioane este prejudiciul cauzat statului pentru că drepturile federative erau sechestrate de ANAF Dolj, prejudiciul cauzat Universităţii este mult mai mare. Din momentul ăsta, Sandu şi Dragomir nu mai pot fi în funcţie, vor fi suspendaţi imediat cum primesc înştiinţarea acasă. Ei automat nu vor mai avea voie să intre în sediul federaţiei şi al ligii„, a spus Mititelu.

Citeşte şi FRF respinge acuzaţiile DNA: Excluderea Universităţii Craiova a fost regulamentară

Fotbalul românesc nu e încă decapitat, dar Dragomir şi Sandu mai au şi alte dosare. Din acest dosar s-au disjuns şi alte dosare, cu alte infracţiuni foarte grave şi care privesc şi alte persoane din cadrul FRF-ului. Ăsta e începutul numai. Mai pot urma alte trimiteri în judecată, pentru că mai sunt şi alte dosare care îi vizează pe ei. Într-o săptămână nu mai sunt în funcţii.”

De la zece ani în sus pentru ce au făcut ei„, atât estimează patronul craiovean că vor sta după gratii şefii fotbalului românesc. El a adăugat că va contesta scoaterea de sub urmărirea penală a celorlalţi membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat dezafilierea Universităţii Craiova, „pentru că şi ceilalţi sunt vinovaţi”.

Citeşte şi Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, trimişi în judecată în cazul dezafilierii Universităţii Craiova

Totodată, Mititelu a precizat că va trimite la UEFA rechizitoriul procurorilor DNA în acest caz, fiind posibil ca Mircea Sandu să nu mai poată îndeplini funcţia de membru al Comitetului Executiv al forului european. „Cred că numai pe baza trimiterii în judecată, Mircea Sandu nu mai poate rămâne membru al Comitetului Executiv al UEFA. Eu o să trimit rechizitoriul la UEFA. Şi este posibil ca după ce văd rechizitoriul cei de la UEFA să-i spună că nu mai poate rămâne în funcţie. Numai că acolo sunt fel şi fel de legături, între el şi Platini. A stat bine pe creangă, pentru că l-a ajutat pe Platini să vină în funcţie şi probabil că s-a şi băgat pe sub pielea lui Platini, cu stilul lui, cu cadouri, cu vizite, cu stilul ăsta românesc. L-a dat şi pe ăla pe brazdă. Dar acolo este o limită, acolo nu te poţi juca cu legea în halul ăsta, cum se joacă ei”, a afirmat Mititelu.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, şi cel al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, informează DNA.

Sandu şi Dragomir sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor formă calificată, folosire a influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, luni, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă