18.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialMitinguri în sprijinul lui Silvio Berlusconi, organizate în o sută de oraşe...

Mitinguri în sprijinul lui Silvio Berlusconi, organizate în o sută de oraşe de italiene

Mitinguri în sprijinul lui Silvio Berlusconi, al cărui Guvern se va confrunta marţi în Parlament cu un vot de încredere decisiv pentru supravieţuirea sa, au fost organizate duminică în aproximativ o sută de oraşe italiene, la apelul partidului său, Poporul Libertăţii (PDL), transmite AFP, anunţă Mediafax.

Cuvântul de ordine al acestor manifestaţii a fost “Toţi cu Berlusconi pentru Italia”.
Manifestanţii de la Roma au putut vedea un mesaj video al şefului Guvernului, deja difuzat sâmbătă. Pasajele în care premierul se declara încrezător că va obţine votul de încredere au fost marcate de aplauze.

“Vom spune cu toţii nu celor care vor avea neruşinarea să trădeze votul cetăţenilor, dar sperăm că nimeni nu o va face”, se arată în acest mesaj, făcând aluzie la disidenţii partidului său, care l-au urmat pe fostul său aliat Gianfranco Fini într-o nouă formaţiune, Viitor şi Libertate (FLI).
Silvio Berlusconi dispune, împreună cu aliatul său Liga Nordului, de o majoritate confortabilă în Senat, dar după ruptura cu Gianfranco Fini îi lipsesc voturi în Camera Deputaţilor.
“Voi obţine încrederea”, afirmă în schimb Berlusconi, în mesajul său.

La manifestaţia de la Roma erau prezenţi numeroşi lideri ai PDL: preşedinţii grupurilor parlamentare ale partidului, Fabrizio Cicchitto şi Maurizio Gasparri, vicepreşedintele Comisiei Europene Antonio Tajani, primarul Romei, Gianni Alemanno, şi ministrul Culturii, Sandro Bondi.
Berlusconi ar fi trebuit să intervină în direct, prin telefon, la mitingul din Roma, dar o problemă tehnică a făcut imposibilă comunicarea. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la manifestaţia din Milano, care avea loc în apropierea Pieţei Catedralei, în centrul oraşului.

Primarul din Milano, Letizia Moratti, fost ministru al Educaţiei în Guvernul lui Berlusconi, a pronunţat un discurs de susţinere a Guvernului: “Acest Guvern este cel pentru care ţara a votat şi trebuie să continue”, a afirmat ea.

Sâmbătă, Partidul Democrat, principala forţă de opoziţie, a adunat la Roma zeci de mii de manifestanţi “pentru a da un mesaj de încredere şi de schimbare în Italia”, potrivit liderului său, Pierluigi Bersani. “Nu putem să continuăm aşa, Berlusconi trebuie să plece acasă”, a afirmat el.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca Rusia să atace România: “Suntem pregătiți”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o declarație sâmbătă, că România este o țară sigură și că nu există motive de îngrijorare în ceea ce...

Consiliul Concurenței dorește o liberalizare a pieței de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe de o parte, întărirea reglementării pe zona de transport alternativ, iar pe...

MAE informează că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a anunțat, sâmbătă, că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie, potrivit gandul.ro. MAE informează...
Ultima oră
Pe aceeași temă