19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMiting aviatic in memoria lui Aurel Vlaicu la Oradea

Miting aviatic in memoria lui Aurel Vlaicu la Oradea

Circa 3.000 de oradeni au asistat, ieri, la mitingul aviatic organizat pe Aeroportul Oradea, in cadrul „Toamnei Oradene” ca un omagiu adus lui Aurel Vlaicu. „In 1906, langa Paris, Aurel Vlaicu realiza primul zbor cu sistem propriu de decolare. Tot anul 2006 a fost dedicat centenarului Aurel Vlaicu, iar manifestarea de azi (n.r. – ieri) este ultima din sirul de evenimente derulate pe parcursul acestui an in toata tara”, a declarat directorul general al Aeroclubului Romaniei, Constantin Voicu.
Mitingul aviatic a strans la Oradea peste 70 de piloti si parasutisti din toata tara, fiind folosite 22 de aeronave. „La evenimente au fost prezenti foarte multi campioni, iar mitingul a fost cu atat mai important cu cat tehnica folosita este foarte noua”, a mai explicat Constantin Voicu.
Unul dintre campionii prezenti la miting a fost si Catalin Prunariu, campion national la zbor cu motor – acrobatie aeriana, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu. Cel mai savurat moment de catre public a fost saltul parasutistilor, cu toate ca demonstratia de acrobatie facuta de avioanele extra a fost printre cele mai dificile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă