3.7 C
București
luni, 25 noiembrie 2024
AcasăSpecialMister în pat: ce se întâmplă în creierul femeilor când fac SEX?

Mister în pat: ce se întâmplă în creierul femeilor când fac SEX?

Sexul este una dintre marile noastre preocupări. Ne dă fiori, dureri de inimă şi ne face confuzi. Dar nimeni nu ştie ce face creierul unei femei în timpul sexului.

Gata. Oamenii de ştiinţă au înlăturat orice mister. Ce se petrece în capul unei femei cât ea are orgasm, au descoperit americanii, scrie Daily Mail.

Specialiştii din New Jersey s-au pus pe treabă şi au scanat creierul unei femei când ea a ajuns la orgasm. Ei au aflat că părţi diferite ale creierului se activează când femeia este excitată.

Cu două minute înainte de orgasm, 30 de centri ai creierului devin activi, din care fac parte cei responsabili cu emoţia, pipăitul, bucuria, satisfacţia şi memoria. Aceeaşi centri se activează şi în timp ce mâncăm sau bem.

Ultima parte din creier care trebuie activată este hipotalamusul, cea care controlează temperatura, foamea, setea şi oboseala.

De ce dragostea doare

Hormonul-cheie în timpul sexului este oxitocina sau „hormonul ataşamentului”, cel care creşte încrederea în partener. Chiar dacă nu s-a aflat încă de ce, femeia produce mai multă oxitocină în decât bărbatul, ceea ce o determină să lase garda jos şi să se îndrăgostească după o partidă de sex.

Chiar şi aşa, problema apare când corpul nu face diferenţa dacă persoana cu care faci sex este cineva ocazional sau partenerul de viaţă. Oxitocina îşi dă drumul oricum. Iar dacă te leagă puternic de iubirea vieţii tale, tot ea este cauza când regreţi că relaţia cu partenerul s-a prăbuşit.

La bărbaţi, totul merge invers. În loc să se îndrăgostească de femeia cu care ajung în pat, pentru ei înseamnă doar plăcere.

„Problema e când un bărbat are orgasm. Principalul hormon activat este dopamina – hormonul plăcerii. Şi creează dependenţă”, a spus un specialist în sănătate sexuală din Liverpool.


De ce apare demenţa. Fără sex, înnebunim cu toţii

Oamenii pierd 7000 de celule din creier zilnic de la 35 ani, ceea ce poate însemna apropierea de depresie. Aşa că specialiştii recomandă sex în mod regulat pentru apariţia continuă a celule în creier, în special cele responsabile pentru memorie şi învăţare.
„Asta este explicaţia pentru care oamenii în vârstă activi sexuali nu sunt depresivi şi complexaţi”, a completat specialistul din SUA.

Sexul creşte fluxul sângelui în creier, iar asta îmbogăţeşte nivelul oxigenului şi reîmprospătează creierul.

Sărutul=sex mai bun?

Buzele au de 100 de ori mai mulţi nervi terminali decât degetele. Astfel, săruturile dinainte de sex pun în mişcare multiple mecanisme în creier, iar asta reduce stresul şi ridică starea de spirit. „Ai parte de un sex mult mai bun dacă te săruţi cu partenerul înainte de contactul sexual”, a mai spus medicul.

Sărutul accelerează hormonii plăcerii şi te pregăteşte pentru ceea ce urmează.

Un tratament natural pentru durere

Orgasmul inhibă durerea. Studiile făcute pe animale şi oameni au arătat orgasmul blochează căile care trasmit durere din măduva spinării, aşa încât neuronii nu pot răspunde durerii care ar fi trebuit simţită.

Jocul minţii

Multe descoperiri se referă la ce se întâmplă fizic în timpul sexului. Dar experţii spun că pentru mulţi oameni, în special pentru femei, mintea joacă un rol important în obţinerea orgasmului.

În timp ce bărbaţii se concentrează pe stimularea fizică, cheia excitării femeii este relaxarea adâncă.

Prin scanarea creierului unei femei cu orgasm, s-a descoperit că o anumită parte craniană relaxează din ce în ce mai mult partenera pe durata sexului. Aşa ajunge la orgasm.

În plus, endorfina creată prin contact sexual ajută la tratarea depresiei şi limpezirea minţii.

Sexul, pastila pentru un somn fericit

În loc să iei somnifere ca să dormi până dimineaţa, medicii spun să te răzgândeşti. „E benefic să faci sex seară decât dimineaţa, pentru că trebuie să-ţi relaxezi corpul imediat, nu să te ridici şi să pleci la serviciu”, a adaugat specialistul.

Mai mult, dacă ai orgasm la sfârşitul zilei, scapi de tot stresul acumulat la muncă.

 

Cele mai citite

UPDATE: S-a depășit pragul de 2,5 milioane de voturi la ora 11.30

În Diaspora, duminică este a treia zi de votare. Procesul electoral în afara granițelor a început de vineri La ora 11.30, votaseră 2.533.573 de alegători,...

Anchetă Poliția Capitalei: Diana Şoşoacă a filmat în cabina de vot şi a publicat un buletin de vot modificat

Secția 6 Poliție a fost sesizată despre aceste fapte și a demarat verificări Poliţia Capitalei a demarat o anchetă, în urma unei sesizări privind un...

Prezența la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale: BEC publică date la anumite intervale

Conform deciziei BEC, informații despre prezența votului vor fi prezentate public astfel: Ora 9:30 – pentru situația de la ora 9:00; Ora 15:30 – pentru situația...
Ultima oră
Pe aceeași temă