27.3 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialMisiunea NATO se apropie de sfârşit în Libia

Misiunea NATO se apropie de sfârşit în Libia

Misiunea militară din Libia este practic încheiată şi Alianţa Nord-Atlantică ar putea începe să-şi replieze trupele săptămâna viitoare’, a anunţat sâmbătă generalul Carter Ham, înaltul comandant al forţelor americane pentru Africa, citat de presa occidentală şi preluat duminică de agenţia rusă RIA Novosti, relatează Agerpres.

Generalul a subliniat că Alianţa va continua să susţină forţele Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT) chiar şi după încheierea misiunii. ‘Nu vom abandona misiunea de azi pe mâine, vor exista în continuare operaţiuni care vor dura ceva timp’, a declarat el într-un interviu acordat agenţiei Associated Press.

Marţi, purtătorul de cuvânt de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, a declarat că Alianţa preconizează încetarea operaţiunilor în Libia cât mai curând posibil.

Declanşată la jumătatea lunii februarie, mişcarea de contestare împotriva regimului lui Gaddafi, care a fost putere timp de 42 de ani, a degenerat într-o confruntare armată între soldaţii guvernamentali şi rebeli, soldată cu mii de victime printre civili.

La 19 martie, o coaliţie a ţărilor occidentale a lansat o operaţiune militară în vederea protejării populaţiei civile din Libia. Câteva zile mai târziu, comandamentul operaţiunilor a fost transferat către NATO.

Cele mai citite

Industria alimentară din România, dependentă de muncitori necalificați: 75% din forța de muncă are doar 8 clase

Patronatele din industria alimentară atrag atenția că 75% din angajații din acest sector nu pot fi calificați din cauza nivelului scăzut de educație, majoritatea...

Site-urile ANAF și Ministerului Finanțelor vor fi indisponibile temporar pentru mentenanță

Joi, 26 septembrie 2024, site-urile Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și Ministerului Finanțelor (MF) vor fi supuse unor lucrări de mentenanță programate, conform...

Comerțul suferă un recul: cifra de afaceri scade, pe fondul încetinirii consumului

Datele INS arată că evoluția generală a afacerilor din comerț a fost influențată pe mai multe segmente Datele Institutului Național de Statistică, publicate joi, arată...
Ultima oră
Pe aceeași temă