13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialMisiune imposibilă pentru Oţelul

Misiune imposibilă pentru Oţelul

Trupa lui Dorinel Munteanu evoluează, în această seară, în compania celor de la Manchester United, în a treia etapă a grupelor Ligii Campionilor.

 

Campioana României la fotbal, Oţelul Galaţi, va juca în această seară al treilea meci în grupele Ligii Campionilor. Primele două întâlniri au fost pierdute de trupa antrenată de Dorinel Munteanu. În urma celor două eşecuri, formaţia gălăţeană ocupă ultimul loc într-o grupă în care lider este, surprinzător, FC Basel.

Gălăţenii vor încerca să scape de ultimul loc în clasamentul grupei în această seară, dar misiunea este una extrem de grea. Campionii vor da piept cu finalista din sezonul trecut, Manchester United. Echipa engleză nu a avut un start de campanie pe măsura numelui, încheind la egalitate primele două jocuri. În aceste condiţii, trupa antrenată de celebrul Alex Ferguson va veni la Bucureşti să obţină prima victorie, îngreunând şi mai mult misiunea oţelarilor.

Singurul aspect pozitiv care pare a fi de partea echipei gălăţene este acela că formaţia de la Dunăre este o necunoscută pentru Manchester. Valoarea individuală a jucătorilor este atuul de temut al englezilor. Trupa lui Ferguson are o valoare mult mai mare decât cea gălăţeană, iar acest lucru este reflectat perfect de numărul de trofee obţinute de gruparea engleză şi cele ale Oţelului.

Dorinel Munteanu crede însă că echipa sa poate face faţă formaţiei engleze. „Nu avem un parcurs prea bun până acum, dar cred că ne vom reveni cu timpul. Manchester este o echipă extrem de puternică şi are o tradiţie impresionantă. Meciul va începe însă de la 0-0 şi orice se poate întâmpla. Sper ca de data aceasta să avem mai mulţi suporteri în tribune. Sunt conştient că mulţi spectatori vor veni să îi vadă pe englezi, dar dacă vom face un joc bun sunt sigur că vom fi încurajaţi”, a declarat Dorinel Munteanu.

Meciul dintre Oţelul Galaţi şi Manchester United are loc în această seară, cu începere de la ora 21.45 şi se dispută pe Arena Naţională din Bucureşti. 

„Naşul” englezilor

Dorinel Munteanu nu are multe meciuri internaţionale din postura de tehnician. Ca jucător însă, Dorinel a reuşit să îi învingă pe englezi cam pe unde i-a prins, mai ales la echipa naţională. Dorinel Munteanu a făcut parte din echipa tricoloră care a învins reprezentativa din Albion la două turnee finale. Tehnicianul Oţelului a evoluat, ca jucător, împotriva lui Ryan Giggs, galezul care încă se află în echipa lui Manchester. Cei doi s-au întâlnit pe teren în victoria României, 5-1, în faţa Ţării Galilor, în preliminariile Mondialului din 1994.

0 puncte a acumulat Oţelul în primele două meciuri din Liga Campionilor.

Cele mai citite

Top 10 cele mai mari bănci după active în S1/2024: Banca Transilvania, BCR şi CEC Bank domină clasamentul

În primul semestru din 2024, sectorul bancar românesc a înregistrat o creștere semnificativă a activelor, majoritatea instituțiilor din top 10 raportând avansuri considerabile comparativ...

Doi pensionari au rămas fără locuință în urma unui incendiu. Focul a fost pus chiar de către fiul lor

Doi pensionari din comuna Deleni, județul Iași, au rămas sub cerul liber, după ce casa le-a fost distrusă de un incendiu în noaptea de...

Top 10 cele mai mari bănci după active în S1/2024: Banca Transilvania, BCR şi CEC Bank domină clasamentul

În primul semestru din 2024, sectorul bancar românesc a înregistrat o creștere semnificativă a activelor, majoritatea instituțiilor din top 10 raportând avansuri considerabile comparativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă