10.5 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialMiscari de trupe in armata turca

Miscari de trupe in armata turca

Armata turca a decis sa expulzeze din randurile sale un numar de 23 de militari care au desfasurat activitati pro-islamiste sau au dat dovada de indisciplina, relateaza, sambata, AFP, citand un comunicat al statului major turc, informeaza Rompres.

Decizia a fost luata in cadrul reuniunii anuale a Consiliului militar superior – cea mai inalta instanta militara a tarii – desfasurata pe parcursul a patru zile si prezidata de premierul Recep Tayyip Erdogan. La aceste reuniuni se adopta decizii in ceea ce priveste promovarile, retragerile si excluderile din randul armatei turce.

Cei 23 de militari au fost convinsi sa "participe la activitati reactionare" si "acte care au afectat disciplina intr-o maniera care aduce atingere prestigiului armatei", se arata in comunicatul mentionat.

Documentul nu ofera detalii cu privire la natura actelor de indisciplina comise de ofiterii respectivi, insa in trecut armata turca, erijata intr-un aparator al regimului aflat la putere la Ankara, a expulzat din randurile sale sute de militari suspectati ca ar fi militanti islamisti.

Deciziile adoptate de Consiliul militar superior sunt irevocabile si nu pot face obiectul unui apel.

In cadrul aceleiasi reuniuni a Consiliului au fost numiti in functie noi comandanti in fruntea fortelor militare marine si fortelor militare aeriene. Astfel, amiralul Metin AtaI, 61 de ani, il inlocuieste la comanda marinei militare pe amiralul Yener Karahanoglu, care a iesit la pensie.

In varsta de 63 de ani, generalul Aydogan Babaoglu, fost director al scolilor militare, preia comanda fortelor armate aeriene, in locul generalului Faruk Cömert.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Săptămâna viitoare este organizată simularea Bacalaureatului. CALENDARUL

Simularea examenelor naționale din anul școlar 2023 - 2024, organizată de Ministerul Educaţiei (ME), continuă în săptămâna  4 - 7 martie, cu probele scrise din cadrul Bacalaureatului (pentru...

Odobescu, la Forumul Diplomatic de la Antalya

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, va participa, astăzi, la Forumul Diplomatic de la Antalya - ADF 2024, unde va discuta despre importanţa consolidării profilului...

Ratingul României, confirmat la BBB minus

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută a României la "BBB minus" cu perspectivă stabilă."Ratingul...
Ultima oră
Pe aceeași temă