26.7 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSpecialMiscari de trupe in armata turca

Miscari de trupe in armata turca

Armata turca a decis sa expulzeze din randurile sale un numar de 23 de militari care au desfasurat activitati pro-islamiste sau au dat dovada de indisciplina, relateaza, sambata, AFP, citand un comunicat al statului major turc, informeaza Rompres.

Decizia a fost luata in cadrul reuniunii anuale a Consiliului militar superior – cea mai inalta instanta militara a tarii – desfasurata pe parcursul a patru zile si prezidata de premierul Recep Tayyip Erdogan. La aceste reuniuni se adopta decizii in ceea ce priveste promovarile, retragerile si excluderile din randul armatei turce.

Cei 23 de militari au fost convinsi sa "participe la activitati reactionare" si "acte care au afectat disciplina intr-o maniera care aduce atingere prestigiului armatei", se arata in comunicatul mentionat.

Documentul nu ofera detalii cu privire la natura actelor de indisciplina comise de ofiterii respectivi, insa in trecut armata turca, erijata intr-un aparator al regimului aflat la putere la Ankara, a expulzat din randurile sale sute de militari suspectati ca ar fi militanti islamisti.

Deciziile adoptate de Consiliul militar superior sunt irevocabile si nu pot face obiectul unui apel.

In cadrul aceleiasi reuniuni a Consiliului au fost numiti in functie noi comandanti in fruntea fortelor militare marine si fortelor militare aeriene. Astfel, amiralul Metin AtaI, 61 de ani, il inlocuieste la comanda marinei militare pe amiralul Yener Karahanoglu, care a iesit la pensie.

In varsta de 63 de ani, generalul Aydogan Babaoglu, fost director al scolilor militare, preia comanda fortelor armate aeriene, in locul generalului Faruk Cömert.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Pariez pe Ostaș!

Dacă lipsește ceva României actuale este instituția anticipării. Hazardul ne guvernează. Mișcările în cercurile politice sunt predictibile, dar nu proiective. Sigur că nu deplângem...
Ultima oră
Pe aceeași temă