20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMirela Zeta: "Am invatat sa ma joc cu placere"

Mirela Zeta: „Am invatat sa ma joc cu placere”

Elena Udrea, Andreea Marin sau, mai bine zis, actrita Mirela Zeta, cea care le da viata pe micul ecran in emisiunea "Mondenii",  este o "leoaica" si i-ar fi placut sa traiasca in acele vremuri cand Bucurestiul era numit Micul Paris, "un oras plin de parfum, bun gust si cladiri de o frumusete si valoare inestimabile astazi".

Am absolvit Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale", la clasa profesorului Gelu Colceag. Imi amintesc cu placere de cei patru ani de facultate, dar si de prima zi in care am pasit pe culoarele universitatii, pentru prima proba de admitere. Am intrat in clasa de la etajul trei si m-am uitat pe geam. Am simtit ca totul este in favoarea mea si ca voi fi admisa.

Colaborarea cu televiziunea a inceput in timpul facultatii. Am avut ocazia sa joc alaturi de profesorii mei Radu Gabriel si Doru Ana in serialul "Ultimul stinge lumina", in regia domnului Gelu Colceag. Atunci am facut primul pas in televizi­une. Ca orice actor, am mers apoi la ca­stinguri, printre acestea numarandu-se si cel pentru emisiunea "Mondenii". Am fost fericita cand am aflat ca voi face echi­pa cu fostii mei colegi de clasa, Andreea Gramosteanu si Mihai Bendeac, pentru ca stiam ce inseamna sa ai acelasi tip de limbaj atunci cand lucrezi. Am inteles repede ce inseamna sa lucrezi intr-un alt ritm decat cel pe care il cunoscusem in scoala. Pentru examenele de actorie lucram ore in sir o scena, aici aveam doua, trei repetitii si trebuia sa filmam. Trebuie sa iti faci treaba bine si rapid, asta imi spuneam la inceput. Stu­diul personajelor poate dura un minut sau poate cere o informare mai amanun­tita. Depinde de caz, depinde de persoa­na, depinde in ce stare te afli in momentul cautarilor tale. Munca pentru aceasta emisiune presupune informare, coope­­ra­­re, imaginatie bogata si mai ales bucuria jocului.

 

In ceea ce priveste munca mea la "Mon­­denii", pot sa spun ca fiecare om din echipa are atributiile sale. Actorii isi joaca rolurile, regizorul are bagheta ma­gica, n.r-dop-ul are grija sa ne lumineze in asa fel incat sa stralucim, machioza ne transforma imaginea in asa fel incat sa fim credibili, cei de la garderoba ne imbraca, iar productia are grija de toate acestea. Sunt intrebata deseori daca am vreun personaj favorit din cele pe care le interpretez. Nu, nu am un personaj pre­ferat. Am invatat sa ma joc cu pla­cere. Avem o paleta larga de personaje, iar publicul are de unde sa-si aleaga favo­ritele. Eu prefer sa ma multumesc cu tot ceea ce fac. Popularitatea vine azi din televiziune.

 

Pe mine ma intereseaza sa fac lucruri de care sa ma bucur si eu, dar mai ales pu­blicul

 

Filmul este o zona careia i-am simtit parfumul pentru o secunda, dar sper din tot sufletul sa pot face mult mai mult. Sunt angajata a Teatrului de Comedie si incerc sa ma impart intre televiziune si teatru. Noul format al emisiunii "Mondenii" imi va permite sa ma ocup mai mult de scena.

 

Imi doresc sa fac cat mai multe lucruri, sa imbatranesc frumos in aceasta meserie

 

Apoi, joc alaturi de colega mea Andreea Gramosteanu la Teatrul "Arca" club "La Scena", in piesa "Un cuplu ciudat". Este un proiect independent "pentru ca meritam".  In timpul liber imi place sa ma uit la filme, ma plimb, vorbesc cu prietenii, merg la teatru, iar din cand in cand ma rasfat cu cate o prajitura, intr-un loc numai de mine stiut, si, bineinteles, imi vizitez familia. Asadar, fac ceea ce face un om normal.

Si pentru ca toate lucrurile au un inceput, in cazul meu inceputul este filmul "Restul  e tacere"

 

Cum a inceput? Simplu. Am mers la casting, unde am dat o proba filmata, alaturi de Marius Florea-Vizante. Asa am ajuns sa joc in filmul "Restul e tacere". Am fost omul potrivit la locul potrivit. Acest film a insemnat emotii mari si experienta cu camera de filmat, alaturi de un regizor extraordinar, asa cum este Nae Caranfil. Si iar mi-am zis: trebuie sa iti faci treaba bine.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă