19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMircea Toader ataca dur, Eugen Durbaca isi face cruce

Mircea Toader ataca dur, Eugen Durbaca isi face cruce

Desi ar fi trebuit sa fie realizat inca din luna iulie, in baza unei decizii guvernamentale din 30 iunie, transferul in administrarea CLM Galati a centralei care produce agentul termic primar pentru sistemul de incalzire centralizata din Galati se afla intr-un blocaj prelungit la guvern. Dupa ce MAI a elaborat proiectul hotararii de guvern la inceputul lunii septembrie, de o luna proiectul este la Ministerul Economiei, care trebuie sa isi dea avizul. Taraganarea transferului este prilejul unui nou schimb de replici intre secretarul de stat la MAI Mircea Toader si presedintele CJ Galati, Eugen Durbaca.

Toader: „Este un blocaj politic al PC”

Explicatia oficiala a ministerului este nerezolvarea problemei datoriilor Termoelectricii, dar secretarul de stat la Ministerul Administratiei, Mircea Toader, presedintele PD Galati, il acuza pe ministrul Codrut Seres ca de fapt ar fi instituit un blocaj politic asupra transferului Electrocentrale catre CLM Galati: „Exista un blocaj politic din partea Ministerului Economiei. Am discutat cu ministrul Seres si i-am atras atentia ca, daca intr-o saptamana nu da drumul la hotarare, voi ridica aceasta problema in guvern”. Toader acuza ca in spatele acestui blocaj s-ar afla PC Galati, care detine conducerea Electrocentrale SA si ameninta ca va trimite o echipa de control care sa verifice ce se intampla la Electrocentrale: „De acum incolo atac direct Partidul Conservator ca vrea sa aduca Galatiul intr-o situatie penibila si periculoasa, pentru ca pretul local de referinta a crescut de trei ori, la solicitarile Electrocentrale”. Liderul PD Galati crede ca ar fi vorba de un santaj intre cele doua partide care detin puterea in administratia galateana: „Parerea mea este ca va fi un element de santaj al PC pentru PSD Galati. Pana la urma, este problema lor. Pentru ca sunt intr-o coalitie frateasca, sa isi gaseasca solutiile, dar aceste solutii sa nu fie pe seama galatenilor, pentru ca vor raspunde in fata tuturor”.

Durbaca: „Il compatimesc pe saracul Toader”

Presedintele Consiliului Judetean si al PC Galati, Eugen Durbaca, respinge acuzatiile liderului PD Galati si, la randul sau, il acuza de nestiinta: „Eu il compatimesc, saracu'! Ca sa isi faca imagine, vorbeste aiurea-n tramvai. Si spun asta pentru ca a fost la „pregatirea cadrelor”, nu a lucrat in productie, de asta nu stie. Eu i-am spus ministrului Seres ca 73% din incasarile Electrocentrale sunt din furnizarea de energie electrica in sistemul national, din furnizarea de energie si agent termic la Mittal Steel si numai 27% din furnizarea de agent termic la municipalitate.
In acelasi timp, Primaria Galati are la Electrocentrale o datorie de 2.900 de miliarde. El vrea acest transfer pentru ca acolo este director un om de la PC si vrea mortis sa nu mai fie, dar nu isi pune problema ca distruge aceasta societate. De aceea spune ca, daca nu trece Electrocentrale la CLM, va construi centrale de cartier si va elimina societatea. Isi face campanie. Din punct de vedere al problemelor tehnice, habar nu are. Si despre pretul local de referinta, spune ca a crescut de trei ori, dar cum sa fie asa ceva? Vorbeste gura fara el! Este pe un post de care este strain. Probabil ca si-a facut cineva mila de el. El putea, foarte bine, sa fie profesor, pentru ca a fost la „pregatirea cadrelor””, ne-a declarat Eugen Durbaca.
Cu siguranta, acest razboi va continua cu mai multa munitie aruncata din ambele parti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă