5.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialMircea Sandu: Dacă DNA are competenţă în această privinţă, să-şi facă datoria

Mircea Sandu: Dacă DNA are competenţă în această privinţă, să-şi facă datoria

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat, vineri, agenţiei Mediafax, că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) trebuie să îşi facă datoria dacă are competenţă în presupusul caz de corupţie privind atribuirea organizării Campionatului European de fotbal din 2012.

“Eu mi-am exprimat punctul de vedere în toate luările de poziţie din ultimele două zile, iar astăzi am emis un comunicat pe site-ul oficial al FRF, pe care l-am remis presei. Dacă DNA are competenţă în această privinţă, să-şi facă datoria”, a spus Mircea Sandu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) s-au sesizat din oficiu şi fac “verificări” în legătură cu posibile fapte de corupţie în urma cărora “anumiţi membri ai Comitetului Executiv al UEFA” ar fi favorizat două ţări în detrimentul alteia în contextul acordării dreptului de a organiza CE de fotbal din 2012.

Într-un comunicat de vineri, DNA anunţă că procurorii “s-au sesizat din oficiu” în acest caz, după ce în presa internaţională au apărut informaţii preluate apoi şi mass-media românească.

“Procurorii anticorupţie s-au sesizat din oficiu şi efectuează verificări privind presupuse fapte de corupţie în urma cărora anumiţi membri ai Comitetului executiv al UEFA ar fi favorizat, la organizarea Campionatului european de fotbal din anul 2012, două ţări în detrimentul altei ţări”, se arată în comunicatul de vineri al DNA.

Singurul reprezentant al României în Comitetul Executiv al UEFA este preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu.

Presupusul caz de corupţie privind atribuirea organizării Campionatului European de fotbal Ucrainei şi Poloniei a apărut după ce Spyros Marangos, fost trezorier al Federaţiei Cipriote de Fotbal, a acuzat în presa internaţională că patru membri ai Comitetului Exccutiv al UEFA ar fi fost mituiţi înaintea votului din aprilie 2007.

Marangos, care nu a precizat niciun nume, a susţinut, într-un interviu publicat joi de cotidianul italian Gazzetta dello Sport, că dintre cei opt membri ai Comitetului Executiv al UEFA care au votat în favoarea Ucrainei şi Poloniei, patru au fost mituiţi, el spunând că deţine probe clare în acest sens, în timp ce alţi trei au votat corect. Un al optulea membru este bănuit de corupţie, dar nu există probe în acest sens.

Cele mai citite

Parlamentul israelian a respins cu o majoritate uriașă orice „recunoaștere unilaterală a unui stat palestinian”

Parlamentul israelian a votat miercuri cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie propusă de prim-ministrul Benjamin Netanyahu împotriva oricărei "recunoaşteri unilaterale a unui stat palestinian",...

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu nu au luat o decizie privind un candidat comun PNL PSD la Primăria Capitalei

Liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, încă nu au luat o decizie privind un posibil candidat comun PNL şi PSD la Primăria Capitalei...

Bursa a atins un nou maxim istoric miercuri

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, s-a apreciat miercuri, 21 februarie cu 1,1% la 15.888,48 puncte, un nou maxim istoric, deci...
Ultima oră
Pe aceeași temă