25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMircea Sandu candideaza la sefia Federatiei de Fotbal!

Mircea Sandu candideaza la sefia Federatiei de Fotbal!

Mircea Sandu s-a nascut pe 22 octombrie 1952, in Bucuresti. A jucat fotbal la Progresul Bucuresti (1969-1971), Sportul Studentesc (1971-1986) si Gloria Buzau (1986-1987). A marcat 167 de goluri in 408 meciuri disputate in Divizia A. A fost selectionat de 18 ori in reprezentativa Romaniei, pentru care a inscris sase goluri.
Mircea Sandu a ocupat functia de secretar general al clubului Sportul Studentesc (1987-1989), pe cea de secretar FRF pentru problemele juniorilor (mai 1989-ianuarie 1990) si pe cea de secretar general al FRF (ianuarie 1990-august 1990). Incepand cu data de 9 august 1990 si pana in prezent, Sandu a ocupat functia de presedinte al FRF. De asemenea, Sandu este vicepresedinte al Comisiei UEFA pentru echipele nationale si membru al Comisiei FIFA de organizare a Cupei Mondiale din 2006.

Impins din spate de masele de oameni ai muncii care trudesc pe ogoarele fotbalului romanesc, de oaspetii de rang inalt care ne-au vizitat tara in urma cu numai doua zile, presedintele fost, actual si de perspectiva al fotbalului romanesc, Mircea Sandu, a fost nevoit ieri sa-si anunte candidatura pentru un nou mandat. Nu a mai contat faptul ca in urma cu cateva luni anuntase oficial ca vrea sa se retraga si ca nu va mai candida, ca Romania a pierdut trei calificari consecutive la turneele finale si nu a platit nimeni pentru asta, ca echipa nationala nu are un stadion decent pe care sa joace, facandu-se de ras prin Europa cu „plaja” de pe National, mocirla de pe Ghencea sau trifoiul de la Constanta, nici faptul ca in afara „armatei” disciplinate care-i sta in spate, formata din cluburile mici care nu stiu decat de cuvantul Nasului, nu il mai sustine aproape nimeni… Nu de alta, dar dupa 15 ani in fruntea fotbalului romanesc – ani in care, ar fi nedrept sa nu o spunem, a avut si destule realizari, cu cele patru calificari ale Generatiei de aur, plus Casa Fotbalului si centrul de la Mogosoaia – un nou mandat l-ar putea duce spre dictatura… Mircea Sandu pare a-si asuma acest risc si suntem extrem de curiosi cum va decurge disputa cu Gica Popescu.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă