9.4 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialMIRACOL de Crăciun: 61 de persoane din 65 au scăpat cu viaţă...

MIRACOL de Crăciun: 61 de persoane din 65 au scăpat cu viaţă dintr-un avion în flăcări

Un avion Fokker 100, care transporta 65 de persoane, majoritatea turişti în Birmania, s-a prăbuşit după ce un motor i-a luat foc, la câţiva kilometri de pista de aterizare. Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe au fost rănite, potrivit Rtv.net.

Din cei 65 de pasageri, 50 erau străini, Avionul aparţinea companiei Air Bagan, decolase din Mandalay şi se îndrepta că aeroportul Heho, din estul ţării. Ghidul care însoţea oaspeţii către populara destinaţiei turistică Inle Lake a murit în accident şi încă două persoane tot de origine birmană, inclusiv un copil de 11 ani, iar la sol a murit o alta care a fost strivită de avionul în flăcări, în timp ce se deplasa pe şosea cu bicicleta, informează Daily Mail. În urma accidentului, 11 persoane au fost rănite şi au primit îngrijiri medicale.

Oficialităţile aeroportuare au descris accidentul ca fiind o “aterizare de urgenţă”. De asemenea, un reprezentant al aeroportului a afimat că “Aeronava a fost distrusă aproape în întregime” şi că “persoanele care au scăpat cu viaţă ar trebui să se considere extrem de norocoase”.

Martorii oculari au povestit că unul dintre motoarele avionului a luat foc, iar aparatul s-a lovit cu partea respectivă de o stâncă, în timp ce făcea manevrele pentru aterizare, în apropiere de aeroportul Heho. În zonă era ceaţă.

Autorităţile aeroportuare au declarat altceva, spunând că pilotul ar fi ratat culoarul de zbor către pistă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Avionul cuprins de flăcări a reuşit până la urmă să aterizeze pe o şosea, de unde s-a oprit apoi pe un câmp. O anchetă asupra cauzelor producerii accidentului este întreprinsă de către autorităţi.

Compania Air Baga aparţine magnatului local Tay Za, cunoscut pentru legăturile sale cu fosta juntă militară. Compania dispune doar de două avioane Fokker 100, care nu se mai fabrică la ora actuală.

Cele mai citite

Cum arată România în topul datoriilor pe cap de locuitor la nivel european

Românii se îndatorează tot mai mult, spun statisticile de la nivel european. Cu toate acestea, valoarea datoriei pe cap de locuitor adult este...

Vasile Dîncu (PSD): Președintele Ciolacu – posibil candidat la prezidențiale. AUR ar fi principalul rival al PSD

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, este în anul 2024 în poziția de candidat la alegerile prezidențiale din România, chiar dacă PSD nu a decis...

Trupul neînsufleţit al scriitorului Dinu Săraru va fi depus la Sala de Marmură a Teatrului Naţional

Conform unui comunicat emis de familie, sicriul ce conține trupul neînsuflețit al scriitorului Dinu Săraru va fi depus luni, începând cu ora 12:00, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă