25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMinutele nationale sunt valabile in roaming

Minutele nationale sunt valabile in roaming

Toate minutele nationale incluse in abonamentele clientilor Cosmote pot fi folosite in roaming, platindu-se doar o taxa de conectare de 90 eurocenti (TVA inclus) pentru efectuarea unui apel de maximum 30 de minute. Acest beneficiu poate fi obtinut prin activarea extraoptiunii Roaming Traveler, optiune gratuita pentru toti abonatii operatorului de telefonie mobila.  Apelurile primite in roaming vor fi tarifate doar cu taxa de 90 eurocenti pentru fiecare apel 15 minute de convorbire. Utilizatorii trebuie sa stie ca minutele respective se refera la minutele din cadrul aceluiasi apel si ca taxa nu se aplica pe mai multe apeluri care cumuleaza 30 sau 15 minute. Extraoptiunea este valabila numai in tarile Uniunii Europene, la care se adauga Liechtenstein, Norvegia si Islanda.

Un sistem similar are si operatorul Vodafone, care taxeaza utilizatorul cu 89 eurocenti/apel la fiecare 10 minute de convorbire in cazul apelurilor primite. In cazul apelurilor efectuate, la taxa de conectare se adauga pretul pe minut pentru destinatia apelata (in retea, in afara retelei, internationala). Aceasta optiune este valabila pentru toate tarile europene din aria Vodafone Passport.
In timp ce oferta Vodafone este valabila atat pentru utilizatorii de cartele preplatite, cat si pentru abonati, Cosmote ofera Roaming Traveler doar pentru abonati. Cosmote nu a precizat daca intentioneaza sa lanseze o extraoptiune similara si pentru utilizatorii de cartele, care reprezinta 80% din baza totala de utilizatori ai companiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă