26.7 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSpecialMinţim, în medie, de 4 ori pe zi

Minţim, în medie, de 4 ori pe zi

Cea mai des întâlnită minciună este „scuze, n-am avut semnal la telefon”. În medie, această minciună este folosită de patru ori pe zi şi de circa 1.500 pe an, arată un sondaj recent. Aproape unul din şase bărbaţi recunoaşte că în general minciunile sunt adresate soţiei sau prietenei, lor revenindu-le, în medie, câte o porţie zilnică de doua minciuni, după cum scrie publicaţia The Telegraph, citată de ziare.com.

Minciuna legată de telefon şi de lipsa semnalului este favorita a una din patru persoane, care în momentul apelului apasă butonul „ignore” al telefonului. După cum arată sondajul OnePoll, realizat pe 4.300 de voluntari din Marea Britanie, una din trei persoane minte în legătură cu greutatea, iar un sfert dintre cei chestionaţi îşi mint partenerul că arată bine într-o costumaţie, deşi gândesc exact contrariul.

Peste 40% dintre femei mint în legătură cu costul real al hainelor achiziţionate, iar 30% mint în legătură cu câtă băutură au consumat. Trei sferturi dintre respondenţi sunt de părere că femeile ştiu cel mai bine să mintă. De altfel, doar 46% dintre femei au fost prinse asupra faptului, situaţie în care se regăsesc 58% dintre bărbaţi. „Nu am bani la mine”, este a doua minciună ca frecvenţă, urmată de „Totul e în regulă, sunt bine”, „Arăţi foarte bine” şi „Mă bucur să te văd”.

Tehnologia modernă ne oferă noi modalităţi de a ne „scoate cămaşa”, printre replicile nou intrate în uz fiind şi „Nu am primit mailul”, „Serverul era căzut”, sau „Mi-a murit bateria”. În medie, bărbaţii spun câte cinci minciuni pe zi, în timp ce femeile se limitează la trei.

Cele mai citite

Pariez pe Ostaș!

Dacă lipsește ceva României actuale este instituția anticipării. Hazardul ne guvernează. Mișcările în cercurile politice sunt predictibile, dar nu proiective. Sigur că nu deplângem...
Ultima oră
Pe aceeași temă