14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul ucrainean de externe: Romania nu a inaintat niciodata pretentii teritoriale

Ministrul ucrainean de externe: Romania nu a inaintat niciodata pretentii teritoriale

Romania nu a inaintat niciodata Ucrainei revendicari teritoriale oficiale, iar declaratii in acest sens au putut veni doar din partea unor forte politice marginale, a declarat ministrul ucrainean de externe Piotr Porosenko intr-un interviu pentru saptamanalul ucrainean 'Zerkalo Nedeli', consultat de NewsIn.

"In ceea ce priveste Romania, pot constata ca nu au fost declaratii referitoare la pretentii teritoriale din partea autoritatilor romane oficiale. Nu sunt inclinat sa dau mare atentie declaratiilor unor politiceni marginali, care folosesc 'cartea ucraineana' pentru a-si realiza propriile scenarii politice", a declarat ministrul ucrainean de externe pentru saptamanalul ucrainean din 5-11 decembrie.

"In prezent exista factori suficienti, inclusiv NATO si UE, din care Romania face parte, unde exista un mecanism foarte precis de contracarare a implicarii in conflicte militare a acestor uniuni" de forte cu revendicari teritoriale, a mai spus Porosenko.

"Sunt convins ca Ucraina are un potential destul de serios pentru a deveni un jucator politic puternic, de sine statator, si niciunei minti infierbantate nu-i va trece prin prin cap, nici chiar intr-un cosmar, sa formuleze pretentii teritoriale de la tara noastra", a mai spus el pentru Zerkalo Nedeli.  Politica agresiva a unor forte politice din Romania este legata astazi de campania electorala, care se desfasoara in aceasta tara, a explicat el. De asemenea, seful diplomatiei ucrainene s-a aratat convins ca dupa alegeri "cartea ucraineana" din retorica politica a Romaniei nu va mai exista.

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă