11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul turc de Interne, despre atacul armat din Turcia: Nu este necesară...

Ministrul turc de Interne, despre atacul armat din Turcia: Nu este necesară amânarea meciurilor

Ministrul turc de Interne Sebahattin Ozturk a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că federaţia de fotbal este cea care decide dacă se vor amâna meciuri, ca urmare a atacului de sâmbătă,  însă, din punctul său de vedere, o astfel de măsură nu este necesară, informează Mediafax.

Citește și: Atac armat în Turcia. Autocarul echipei Fenerbahce atacat cu focuri de armă. Șoferul vehiculului a fost rănit. Poziția echipei

“La deplasări se pot lua măsuri de siguranţă mai bune şi se vor lua. În ceea ce priveşte amânarea meciurilor, este de competenţa federaţiei să ia o decizie. După părerea mea, din punct de vedere al siguranţei nu este necesar să se amâne sau să se anuleze meciuri”, a spus Ozturk, informează cotidianul Hurriyet.

Sebahattin Ozturk a precizat că şoferul rănit în atacul de sâmbătă, Ufuk Kiran, în vârstă de 35 de ani, angajatul unei firme de transport, este conştient şi urmează un tratament.

Citește și: Fenerbahce: Ar trebui ca meciurile de fotbal din Turcia să fie amânate, până la lămurirea situaţiei

Poliţiştii au găsit în zona în care a avut loc incidentul o puşcă fără serie. “Încă nu ştim câţi sunt autorii atacului. Dar avem idee pe unde ar putea fi”, a adăugat ministrul turc.

Șoferul rănit sâmbătă este internat în secţia de terapie intensivă a spitalului Universităţii Tehnice Karadeniz din Trabzon, iar soţia sa a declarat că bărbatul se simte bine, potrivit haberturk.com.

“Este bine. Când s-a trezit a întrebat de fetele lui. Slavă lui Allah este bine şi va fi şi mai bine”, a declarat soţia lui Ufuk Kiran.

Autocarul echipei Fenerbahce a fost atacat cu focuri de armă, sâmbătă seară, în timpul deplasării formaţiei turce la Trabzon, după meciul disputat la Rize cu Caykur Rizespor, în etapa a XXVI-a a campionatului Turciei, şoferul vehiculului fiind rănit la cap.

Traficul a fost blocat pe autostrada ce leagă oraşele Rize şi Trabzon pentru mai mult timp după incident, iar echipa Fenerbahce s-a deplasat la aeroportul din Trabzon cu un vehicul blindat.

Echipa Fenerbahce a învins sâmbătă seară, în deplasare, cu scorul de 5-1, echipa Caykur Rizespor, în etapa a XXVI-a a campionatului Turciei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă