12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul Titus Corlăţean spune că va informa instituţiile abilitate cu privire la...

Ministrul Titus Corlăţean spune că va informa instituţiile abilitate cu privire la concluziile CAE privind Irakul

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a declarat, vineri, după reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), că va informa instituţiile abilitate cu privire la concluziile CAE privind Irakul şi şi-a exprimat convingerea că va exista o analiză serioasă referitor la oferirea de asistenţă militară de către României pentru autorităţile din Kurdistanul irakian, informează Mediafax.

"După această dezbatere şi în baza concluziilor adoptate de Consiliul Afaceri Externe, evident că eu voi informa conducerea Guvernului României, Ministerul Apărării Naţionale, conducerea statului român cu privire la aceste evoluţii, cu privire la posibilitatea ca state membre ale Uniunii Europene (…), la solicitarea autorităţilor din regiunea Kurdistanului irakian, să acorde asistenţă militară, în condiţiile unei bune coordonări şi a acordului guvernului central de la Bagdad. Voi informa instituţiile abilitate, sunt convins că va exista o analiză serioasă, o reflecţie cu privire la oportunitatea unui astfel de gest şi din partea României, dar nu sunt eu în măsură, la nivelul Ministerului de Externe, să iau o astfel de decizie", a declarat ministrul de Externe.

"Ca regulă generală, pot să vă spun că întotdeauna România a fost alături de partenerii săi europeni, euroatlantici în teme importante de securitate internaţională", a mai spus Titus Corlăţean.

Potrivit MAE, la reuniunea extraordinară a miniştrilor de Externe ai UE au fost evaluate modalităţile de facilitare a unei soluţii politice şi durabile a crizei irakiene, ca parte a unei abordări cuprinzătoare, la nivel regional.

Şefii diplomaţiilor europene au salutat decizia adoptată de unele state membre UE de a acorda asistenţă militară guvernului Regiunii Kurdistan, în strânsă coordonare cu autorităţile centrale de la Bagdad.

Cele mai citite

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!

Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igiena și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Există anumite situații în care acest aspect...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...
Ultima oră
Pe aceeași temă