21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMinistrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cere executarea silita a datornicilor

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cere executarea silita a datornicilor

Dupa cluburile de fotbal, a venit randul marilor agenti economici sa fie executati silit din cauza faptului ca nu si-au achitat datoriile fata de stat. Unul dintre cei care au cerut executarea silita este ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, potrivit caruia circa 14.000 miliarde de lei sunt imobilizati la diverse firme care nu au platit asigurarile de sanatate.

„Am facut demersuri la Agentia Nationala de Administrare Fiscala si la AVAS si i-am rugat sa treaca la executarea silita a agentilor economici rau-platnici”, a declarat, la Targu Mures, Eugen Nicolaescu. El a adaugat ca cele doua organisme sunt capabile sa ajute Ministerul Sanatatii sa recupereze aceste fonduri. Demnitarul a afirmat, totodata, ca in acest an s-ar putea inchide problema datoriilor fata de furnizorii de medicamente.
Astfel, Nicolaescu sustine ca o noua rectificare bugetara va avea loc in cel mult o luna si ca, o data cu aceasta, cele 8.500 de miliarde lei ar putea fi platite fata de furnizorii de medicamente si materiale sanitar cu 30 de zile mai devreme fata de cum se promisese initial.
„Problema nu se incheie insa aici. Urmeaza ca incepand cu 2006 sa nu se mai faca datorii”, a mai spus ministrul Sanatatii. Acesta a completat ca de anul viitor trebuie sa se plateasca tot ceea ce se contracteaza in termenul legal.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă