3.6 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialMinistrul român de Externe sugerează noi sancțiuni împotriva Rusiei

Ministrul român de Externe sugerează noi sancțiuni împotriva Rusiei

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, solicită mentinerea sancțiunilor împotriva Rusiei în contextul crizei din Ucraina și recomandă UE să pregătească noi sancțiuni.

Ministrul a exprimat această poziție cu prilejul participării sale la reuniunea neoficială a UE de la Riga, în perioada 6 – 7 martie.

Bogdan Aurescu “a reafirmat poziţia României favorabilă menţinerii regimului de sancţiuni, în contextul actual, apreciind că acesta constituie o pârghie eficientă, care trebuie menținută până la aplicarea deplină a Acordurilor de la Minsk, astfel încât să determine un angajament politic autentic, în eforturile de îmbunătăţire a situaţiei din teren şi în procesul de implementare a Acordurilor”, precizează un comunicat al MAE.

“În egală măsură, UE trebuie să fie pregătită pentru adoptarea de noi sancțiuni dacă se reiau luptele, de exemplu în zona orașului Mariupol, sau dacă aplicarea Acordurilor de la Minsk este blocată în alte aspecte ale acestora”, a subliniat șeful diplomației române.

De ce se teme Bogdan Aurescu

În opinia ministrului român, “este esențial ca UE să sprijine implementarea pașilor succesivi încetării focului și retragerii armamentului greu, din Acordurile de la Minsk, în caz contrar, existând riscul de a asista la o «transnistrizare» a estului Ucrainei, fără perspectiva soluționării politice complete a crizei”.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

FSB acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Serviciile de securitate ruse (FSB) au acuzat miercuri British Council, agenţia britanică pentru educaţie şi cultură, de colectarea de informaţii militare de la refugiaţii...

Bursa a atins un nou maxim istoric miercuri

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, s-a apreciat miercuri, 21 februarie cu 1,1% la 15.888,48 puncte, un nou maxim istoric, deci...

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă